מאפה פילו עם חצילים ובולגרית | השף הלבן

מליצנופיתה – מאפה פילו עם חצילים, פלפלים ופרוסות בולגרית

היוונים אוהבים לאפות פילו שבתוכו ירקות וגבינות ובצדק! הוא מעניק כיסוי פריך, במקרה הזה למילוי של חצילים, פלפלים ובולגרית.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מליצנופיתה - מאפה פילו עם חצילים, פלפלים ופרוסות בולגרית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
  • 4 חצילים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 פלפלים אדומים קצוצים
  • מלח, פלפל
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות אורגנו קצוץ (לא הכרחי)
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 מיכל פרוסות בולגרית 5% פיראוס
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות, מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
  • שמן זית להברשה
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים את הבצלים 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים פלפלים, חצילים, מלח ופלפל ומטגנים עוד 5 דקות עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים בצל ירוק, מטגנים עוד חצי דקה ומסירים מהאש. מוסיפים פטרוזיליה ואורגנו, מערבבים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מעבירים את התערובת המצוננת לקערה, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים ביצים ומערבבים.

  • 03.

    משמנים תבנית ומחממים תנור ל 180 מעלות. פורסים על משטח העבודה עלה פילו, מברישים בשמן ומניחים עליו עלה נוסף. חוזרים על פעולת ההברשה והנחת עלה נוסף עד שמתקבלת ערימה של 6 עלים. מכינים באותה צרה ערימה שניה של 6 עלי פילו.

  • 04.

    מעבירים ערימת פילו אחת לתבנית כך ששולי הפילו יוצאים מגבולות התבנית. מעבירים את מילוי החצילים לתבנית על הפילו. מכסים בפרוסות בולגרית ועליהן ערימת הפילו השניה וגוזרים שוליים מיותרים. מגלגלים ומהדקים את קצוות הפילו העליונות עם התחתונות. מברישים בשמן זית, חורצים פסי שתי וערב ואופים כ 40  דקות עד שמשחים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)