מתכון מאפינס גבינות | השף הלבן

מאפינס גבינות

מכינים מכל שאריות הגבינות במקרר מאפינס גבינות טעימים ומהירי הכנה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס גבינות
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל12 יחידות:

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1/3 כוס קמח תירס/פולנטה
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצי תנובה
  • 1 כוס ריוויון תנובה
  • 1 כפית אבקת פלפל צ'ילי (לא חובה)
  • 50 גרם חמאה של תנובה, מומסת
  • 1 כוס גבינת עמק, מגורדת (ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה אחרת)
  • 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים ומקמחים תבנית שקעים.

  • 02.

    בקערה גדולה, מניחים את הקמח תירס/פולנטה, סוכר, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערה נפרדת, מערבלים את החמאה, הביצים, הריוויון ואבקת הצ'ילי לתערובת אחידה.

  • 04.

    מוסיפים את היבשים שעירבבנו לבלילה ומערבבים לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את הבצל הירוק ו- 2/3 מהגבינה המגורדת.

  • 05.

    מחלקים את הבצק בין השקעים ומפזרים מעל את הגבינה הנותרת. אופים בתנור עד שהמאפינס תפוחים וזהובים וקיסם שמוחדר במרכז יוצא יבש, כ-25 דקות. מניחים על רשת לצינון.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(1236)