מאפינס גבינות
מכינים מכל שאריות הגבינות במקרר מאפינס גבינות טעימים ומהירי הכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל12 יחידות:
- 1.5 כוסות קמח
- 1/3 כוס קמח תירס/פולנטה
- 1 כף סוכר
- 3 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצי תנובה
- 1 כוס ריוויון תנובה
- 1 כפית אבקת פלפל צ'ילי (לא חובה)
- 50 גרם חמאה של תנובה, מומסת
- 1 כוס גבינת עמק, מגורדת (ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה אחרת)
- 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים ומקמחים תבנית שקעים.
-
02.
בקערה גדולה, מניחים את הקמח תירס/פולנטה, סוכר, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.
-
03.
בקערה נפרדת, מערבלים את החמאה, הביצים, הריוויון ואבקת הצ'ילי לתערובת אחידה.
-
04.
מוסיפים את היבשים שעירבבנו לבלילה ומערבבים לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את הבצל הירוק ו- 2/3 מהגבינה המגורדת.
-
05.
מחלקים את הבצק בין השקעים ומפזרים מעל את הגבינה הנותרת. אופים בתנור עד שהמאפינס תפוחים וזהובים וקיסם שמוחדר במרכז יוצא יבש, כ-25 דקות. מניחים על רשת לצינון.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים