מאפה פילו ופיראוס בולגרית 5% מהיר במחבת | השף הלבן

מאפה פילו ופיראוס בולגרית 5% מהיר במחבת

מאפה פילו ופיראוס בולגרית קראנצ'י ומפנק

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו ופיראוס בולגרית 5% מהיר במחבת

המרכיבים ל4:

מרכיבים:
  • ½ חבילת עלי פילו
  • מעט שמן זית לשימון התבנית
למילוי:
  • 2 ביצים
  • ⅓ כוס חלב
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 125 גרם גבינה בולגרית 5% פיראוס, מפוררת
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת (אני השתמשתי בטריו)
  • 50-70 גרם תרד טרי קצוץ דק (אפשר להחליף בפטרוזיליה/מנגולד וכו)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה קטנה טורפים ביצים, חלב, שמן ומלח-פלפל.

  • 02.

    במחבת משומנת בקוטר 20-22 מניחים 2 עלי פילו בצורת איקס כך שהשוליים נשארים בחוץ.

  • 03.

    מוזגים 3-4 כפות מהבלילה.

  • 04.

    מקווצ'צ'ים 3-4 עלי פילו ומניחים במחבת.

  • 05.

    מוזגים עוד 3-4 כפות מהבלילה.

  • 06.

    מוסיפים את התרד ועליו גבינה בולגרית מפוררת וגבינה מגוררת.

  • 07.

    מקווצ'צים 2 עלי פילו ומניחים על הגבינות.

  • 08.

    כעת מוזגים את כל מה שנשאר מהבלילה ומקפלים את הפילו שבולט החוצה - לתוך המחבת.

  • 09.

    לוקחים דף אחרון ומכסים את כל המאפה.

  • 10.

    מברישים במעט שמן זית.

  • 11.

    מטגנים כ7-10 דקות עד שהמאפה שחום ממש.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 12.

    הופכים בעזרת צלחת ומטגנים שוב 7-10 דקות עד שהמאפה שחום גם מהצד השני.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 13.

    מגישים מיד.

  • 14.

    המאפה טעים גם כעבור קירור במקרר וחימום מחדש.

הכנת? כאן מדרגים
(3)