מאפה פילו ופיראוס בולגרית 5% מהיר במחבת
מאפה פילו ופיראוס בולגרית קראנצ'י ומפנק
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4:
מרכיבים:
- ½ חבילת עלי פילו
- מעט שמן זית לשימון התבנית
למילוי:
- 2 ביצים
- ⅓ כוס חלב
- ¼ כוס שמן זית
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 125 גרם גבינה בולגרית 5% פיראוס, מפוררת
- 50 גרם גבינה צהובה מגוררת (אני השתמשתי בטריו)
- 50-70 גרם תרד טרי קצוץ דק (אפשר להחליף בפטרוזיליה/מנגולד וכו)
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה קטנה טורפים ביצים, חלב, שמן ומלח-פלפל.
-
02.
במחבת משומנת בקוטר 20-22 מניחים 2 עלי פילו בצורת איקס כך שהשוליים נשארים בחוץ.
-
03.
מוזגים 3-4 כפות מהבלילה.
-
04.
מקווצ'צ'ים 3-4 עלי פילו ומניחים במחבת.
-
05.
מוזגים עוד 3-4 כפות מהבלילה.
-
06.
מוסיפים את התרד ועליו גבינה בולגרית מפוררת וגבינה מגוררת.
-
07.
מקווצ'צים 2 עלי פילו ומניחים על הגבינות.
-
08.
כעת מוזגים את כל מה שנשאר מהבלילה ומקפלים את הפילו שבולט החוצה - לתוך המחבת.
-
09.
לוקחים דף אחרון ומכסים את כל המאפה.
-
10.
מברישים במעט שמן זית.
-
11.
מטגנים כ7-10 דקות עד שהמאפה שחום ממש.
טיימר מופעל
-
12.
הופכים בעזרת צלחת ומטגנים שוב 7-10 דקות עד שהמאפה שחום גם מהצד השני.
טיימר מופעל
-
13.
מגישים מיד.
-
14.
המאפה טעים גם כעבור קירור במקרר וחימום מחדש.
הכנת? כאן מדרגים