בורקס מים טורקי | השף הלבן

בורקס מים טורקי

לא תוכלו לעמוד בפניו! בורקס מים טורקי קל להכנה במילוי גבינות עשיר ומפנק. שיהיה בתיאבון.

מאת: עומר ישכיל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בורקס מים טורקי
צילום: עומר ישכיל עיצוב: עומר ישכיל

המרכיבים ל 12 מנות:

  • חבילת דפי עלי פילו מופשרת (500 גרם)
לתערובת הנוזלים:
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס חלב (180 מ״ל)
  • 1/2 כוס מים (120 מ״ל)
  • 100 מ״ל שמן
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
למילוי:
  • 1/2 חבילת גבינת כנען תנובה
  • 1/2 חבילת תרד
גודל תבנית: תבנית אפייה בגודל 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה טורפים היטב את כל מרכיבי תערובת הנוזלים.

  • 02.

    משמנים תבנית בגודל 24 ס״מ, ומניחים בתחתית עלי פילו.

  • 03.

    לוקחים 4 עלים נוספים וטובלים בתוך תערובת הביצים, נזהרים שהפילו לא ייקרע ומסדרים בתבנית. העלים צריכים להיות מרושלים ולא מתוחים, כיוון שזה מה שיוצר את האווריריות והשכבות בבורקס.

  • 04.

    שוטפים וקוצצים תרד, מפזרים מעל עלי הפילו הרטובים 1/4 חבילת גבינת כנען ו-1/4 חבילת תרד וממליחים בין השכבות.

  • 05.

    חוזרים על אותה הפעולה, מרטיבים 4 עלי פילו ומסדרים מעל התבנית באותו האופן, מפזרים שכבה נוספת של תרד, גבינת כנען ומלח.

  • 06.

    מפזרים מעל עוד 4 עלי פילו רטובים.

  • 07.

    לבסוף לוקחים עלה פילו יבש ומניחים על התבנית בצורה ישרה.

  • 08.

    מברישים את העלה העליון בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב מאוד ומעט משחים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 09.

    מגישים חם, בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.