בורקס מים טורקי
לא תוכלו לעמוד בפניו! בורקס מים טורקי קל להכנה במילוי גבינות עשיר ומפנק. שיהיה בתיאבון.

המרכיבים ל 12 מנות:
- חבילת דפי עלי פילו מופשרת (500 גרם)
- 3 ביצים
- 3/4 כוס חלב (180 מ״ל)
- 1/2 כוס מים (120 מ״ל)
- 100 מ״ל שמן
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 חבילת גבינת כנען תנובה
- 1/2 חבילת תרד
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה טורפים היטב את כל מרכיבי תערובת הנוזלים.
-
02.
משמנים תבנית בגודל 24 ס״מ, ומניחים בתחתית עלי פילו.
-
03.
לוקחים 4 עלים נוספים וטובלים בתוך תערובת הביצים, נזהרים שהפילו לא ייקרע ומסדרים בתבנית. העלים צריכים להיות מרושלים ולא מתוחים, כיוון שזה מה שיוצר את האווריריות והשכבות בבורקס.
-
04.
שוטפים וקוצצים תרד, מפזרים מעל עלי הפילו הרטובים 1/4 חבילת גבינת כנען ו-1/4 חבילת תרד וממליחים בין השכבות.
-
05.
חוזרים על אותה הפעולה, מרטיבים 4 עלי פילו ומסדרים מעל התבנית באותו האופן, מפזרים שכבה נוספת של תרד, גבינת כנען ומלח.
-
06.
מפזרים מעל עוד 4 עלי פילו רטובים.
-
07.
לבסוף לוקחים עלה פילו יבש ומניחים על התבנית בצורה ישרה.
-
08.
מברישים את העלה העליון בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב מאוד ומעט משחים.
טיימר מופעל
-
09.
מגישים חם, בתאבון!