סקונס במילויים שונים- מתכון בסיסי עם וריאציות שונות | השף הלבן

סקונס

מתכון קל ופשוט להכנת סקונס במגוון טעמים שמותאם לכל ארוחה ביום – בוקר, ערב או בראנץ' חגיגי. הבסיס לסקונס כולל קמח, חמאה קרה ושמנת, שאליהם ניתן להוסיף תוספות ייחודיות כמו גזר מגורר עם פלפל שחור וטימין, צימוקים וחמוציות עם קינמון, או שום קונפי עם צנוברים. הסקונס מתקבלים רכים וחמאתיים מבפנים ופריכים מבחוץ, ומתאימים להגשה לצד ריבה, גבינות או כמנה בפני עצמה. קל להכנה, מהיר, וניתן לגיוון אין סופי לפי ההעדפות האישיות שלכם.

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סקונס
צילום: רחלי קרוט

המרכיבים ל13 מנות:

מרכיבים לסקונס בסיסי:
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 ו-1/2 שקיות (15 גרם) אבקת אפייה
  • 120 גרם חמאה קרה מאוד תנובה
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% או ריוויון
  • 1 ביצה L
מרכיבים לסקונס דלעת/גזר עם פלפל שחור וטימין:
  • 2 גזרים קלופים או 1/2 דלעת או 1 בטטה קלופה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • עלים מ-3 ענפי טימין
  • 3/4 כפית מלח גס או דק
מרכיבים לסקונס צימוקים וחמוציות:
  • 1/2 כוס צימוקים
  • חופן חמוציות
  • 2 כפות סוכר (בנוסף למתכון בסיס)
  • 1/2 כפית קינמון – לא חובה
  • 1 כפית תמצית/משחת וניל
מרכיבים לסקונס שום קונפי וצנוברים:
  • 10-12 שיני שום רכות (אפשר לקנות או להכין)
  • 1/3 כוס צנוברים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כפית מלח גס או דק
  • 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה בינונית שמים קמח, סוכר ואבקת אפייה.

  • 02.

    מגרדים את החמאה, על החלק העבה בפומפייה, הישר לתוך הקערה.

  • 03.

    בעזרת הידיים מערבבים את המצרכים היבשים ביחד עם החמאה ומוודאים שהחמאה עטופה ומפוררת.

  • 04.

    מוסיפים שמנת וביצה ומערבבים בידיים או עם כף עץ עד לקבלת בצק מגובש אבל לא חלק. כמה שתערבבו פחות ככה יצא לכם סקונס חמאתיים ורכים יותר.

  • 05.

    מוסיפים את התוספות שאוהבים, בהמשך כמה רעיונות טעימים להפליא, מערבבים מעט רק עד שהתוספות יטמעו בבצק ומעבירים למקרר לחצי שעה או עד שהבצק קר.

  • 06.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.

  • 07.

    משטחים את הבצק לעובי 5 ס"מ, הוא צריך להיות עבה בערך בגובה של 2-3 אצבעות, וקורצים עיגולים בעזרת סף של כוס או קורצן או רינג עגול בקוטר 5-6 ס"מ. חשוב שהבצק יהיה קר בשלב הזה. אם הוא התחמם מהידיים שלכם תכניסו אותו לכמה דקות למקרר.

  • 08.

    מניחים את הסקונס על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך 16-20 דקות או עד הזהבה עדינה בחלק העליון. מצננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 09.

    סקונס דלעת/גזר עם פלפל שחור וטימין:

  • 10.

    מגרדים את הגזרים על החלק הדק של הפומפייה ומוסיפים לבצק. חשוב לגרד דק בכדי שהגזר יספיק להתרכך באפייה הקצרה.

  • 11.

    מוסיפים פלפל שחור, מלח, ועלי טימין ומערבבים. ממשיכים בשלבים כמו במתכון הבסיס.

  • 12.

    סקונס צימוקים וחמוציות:

  • 13.

    מוסיפים את התוספות לבצק, מערבבים עד שהן נטמעות בבצק וממשיכים בשלבים כמו במתכון הבסיס.

  • 14.

    סקונס שום קונפי וצנוברים:

  • 15.

    מוסיפים את התוספות לבצק, מערבבים עד שהן נטמעות בבצק וממשיכים בשלבים כמו במתכון הבסיס. חשוב לא למעוך את השום יותר מדי כדי שלא יוסיף עוד נוזלים לבצק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)