לחמניות קוטג׳ תנובה - השף הלבן

לחמניות קוטג׳ תנובה

לחמניות קוטג' תנובה מבצק רך ועשיר שאי אפשר לעמוד בפניהן.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחמניות קוטג׳ תנובה
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 15:

מצרכים:
  • 500 גרם קמח (אפשר לשלב קמח רגיל וקמח כוסמין לבן)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפיות מלח
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג׳ תנובה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן
  • ⅔ כוס חלב פושר (160 מ״ל) + 3-2 כפות לפי הצורך

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.

  • 02.

    מוסיפים קוטג׳, ביצה ושמן ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה.

  • 03.

    מוסיפים את החלב בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד.

  • 04.

    מוסיפים את כל החלב ואם יש צורך (הבצק עדיין יבש) מוסיפים עוד כף או שתיים.

  • 05.

    לשים במהירות נמוכה 10-12 דקות ומעבירים את הבצק למשטח העבודה.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 06.

    לשים את הבצק לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.במקום חמים (אפשר גם להתפיח לילה במקרר).

  • 07.

    אחרי שעה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר.

  • 08.

    מחלקים את הבצק ל16-חלקים שווים (הכי נוח בעזרת משקל לכדורים במשקל 70 -65 גרם) ויוצרים כדורים בערך בקוטר 6-7 ס״מ.

  • 09.

    מגלגלים כל כדור לנחש ויוצרים קשר שמינייה. מומלץ לכסות את הבצק והכדורים במגבת בזמן העבודה.

  • 10.

    מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים חצי שעה ליד התנור.

  • 11.

    מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

  • 12.

    מברישים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום.

  • 13.

    אופים כ 15-18 דקות עד שהלחמניות זהובות ומעט שחומות.

    טיימר מופעל
    00:18:00
הכנת? כאן מדרגים
(66)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.