בויוס תרד וגבינות | השף הלבן

בויוס תרד וגבינות

יש יותר טוב ממאפה טורקי מסורתי עם בצק פריך וזהוב, הממולא בתערובת עשירה של תרד וגבינות?
הבויוס שישתלב לכם נהדר בכל ארוחה ותמיד ישאיר טעם של עוד

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: בתיה שורק

המרכיבים ל7 מנות:

לבצק:
  • חצי קילו קמח (3.5 כוסות + כף)
  • 300 מ"ל מים (כוס +1/4)
  • כפית מלח
  • שמן – לטבילת הבצק
למלית תרד וגבינות:
  • 200 גרם עלי תרד קצוצים גס
  • 250 גרם קוטג' 9% תנובה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 300 גרם בולגרית מעודנת מפוררת
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1/4 כפית מלח
להברשה:
  • ביצה טרופה
  • שומשום
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק בערך לישה של 8 דק'.

  • 02.

    מחלקים ל-7 כדורים ומכדררים לכדורים חלקים (115 גרם…לכדור).

  • 03.

    טובלים כל כדור בשמן משני צידיו מניחים בקערה ומוזגים על גבי כל הכדורים עוד שמן (לא לפחד השמן רק שומר שלא יתייבש לא נשתמש בו) .

  • 04.

    מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפ' החדר לשעה וחצי.

  • 05.

    מלית- מערבבים את כל מצרכי המלית יחד.

  • 06.

    הרכבת הבויוס:

  • 07.

    על גבי משטח מניחים כדור משומן ובעזרת כפות ידיים משומנות פותחים את הבצק בעדינות עד רמת שקיפות, לצורת מלבן, לא להתרגש אם הבצק נקרע זה בסדר!

  • 08.

    מפזרים בצד אחד מן המלית ומגלגלים לרולדה צפופה, מעגלים חצי לשבלול פנימה ואת החצי השני לשבלול מצידו ההפוך.

  • 09.

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

  • 10.

    מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום

  • 11.

    אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו כ – 25 דק' עד שהבורקס זהוב ויפה. בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(14)