בורקס פטריות וגבינות של עדי קלינגהופר
אתם מעדיפים בורקס פטריות או גבינה? למה לא שניהם?! עדי קלינהגופר עם המתכון לבורקס שאתם חייבים לנסות להכין.
המרכיבים ל3 יחידות:
- בצק עלים מעדנות - מופשר על פי הוראות היצרן ( 600 גרם )
- ביצה להברשה
- שומשום לקישוט
- סלסלה פטריות שמפיניון שפרסנו
- 1 גבינת חמד 5% של תנובה
- 1 קוטג' 5%
- 1 ביצה
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- קורט פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות במצב טורבו.
-
02.
מחממים שמן זית במחבת, כאשרר השמן חם מוסיפים את הבצל והפטריות, מוסיפים מלח ופלפל ומטגנים על להבה נמוכה עד צמצום של נוזלי הפטריות. מניחים בצד לצינון.
-
03.
בקערה מפוררים גבינת חמד ומוסיפים קוטג', ביצה, גבינת מוצרלה, מעט פלפל ואת הבצל עם הפטריות שטיגנו, מערבבים הכל היטב.
-
04.
פורסים את בצק העלים על משטח וחותכים למלבן.
-
05.
מניחים בחלק הרחב של המלבן פס מהמילוי , וסוגרים מגלגלים 2 גלגולים וחותכים. את הרולדה מגלגלים לשבלול ומניחים על נייר אפייה. כך חוזרים עם שאר הבצק.
-
06.
את הבורקס מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה כ -30 עד 40 דקות או עד הזהבה מלאה של הבצק.
טיימר מופעל
-
07.
מוציאים מאפייה, מצננים מעט ואוכלים. ניתן להגיש עם ביצה, רסק עגבניות וסלט בצד.