מאפה 12 האלים
אליאב גולדנברג שף מסעדת גרקו, משתף אותנו במתכון למאפה מתוק מלוח: פרוסה עבה של גבינת פטה, עטופה בעלה פילו זהוב, והכל פריך ונוטף דבש. תענוג אמיתי!
המרכיבים ל4:
- 4 עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
- 1 ביצה טרופה
- 4 פרוסות גבינת פיראוס פטה עיזים 5% בעובי כ- 2 ס״מ
- מעט אורגנו טרי קצוץ
- 1/2 כפית גרידת לימון
- שמן קנולה לטיגון
- 1 כפית שומשום לבן קלוי
- 1 כפית שומשום שחור
- 1 כפית פרג קלוי
- 8 כפות דבש
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים דף פילו על משטח העבודה ומורחים את שוליו בביצה טרופה. מניחים פרוסת גבינת פטה בשליש התחתון של הדף ומפזרים מעל מעט אורגנו טרי קצוץ וגרידת לימון.
-
02.
מקפלים את צד הדף שקרוב אלינו מעל הגבינה ולאחר מכן את הצדדים משמאל ומימין. מקפלים קדימה את הגבינה העטופה חלקית, עד שמקבלים חבילה עטופה מכל הצדדים, ממשיכים כך עם שאר העלים ופרוסות הגבינה.
-
03.
מחממים שמן במחבת רחבה כך שיגיע עד שליש גבוה המחבת ומטגנים את החבילות משני הצדדים עד שהבצק משחים. מספיגים על מגבות נייר ומעבירים לצלחת הגשה.
-
04.
בינתיים קולים את שני סוגי השומשום ואת הפרג במחבת קטנה ללא שומן כמה דקות, יוצקים על כל מנה דבש, מפזרים את השומשום והפרג ומגישים מיד.
הידעת?
ההשפעה של המטבח היווני על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל ממוסקה, דרך צזיקי וכלה באינספור סלטים ומאפים. אחד מחומרי הגלם החשובים ביותר של מטבח זה הוא ללא ספק בצק הפילו (על אף שהומצא בכלל בטורקיה). אם אתם רוצים ללמוד להשתמש בבצק זה כמו היוונים, יש לכם מזל. המתכון הבא יעזור לכם להתחיל להשתמש בבצק הפילו במנה קלה ומפנקת. אליאב גולדנברג שף מסעדת גרקו, משתף אותנו במתכון למאפה מתוק מלוח: פרוסה עבה של גבינת פטה, עטופה בעלה פילו זהוב, והכל פריך ונוטף דבש. תענוג אמיתי!