מאפה שכבות - מצות, גבינה וירקות | השף הלבן

מאפה שכבות – מצות, גבינה וירקות

מאפה צמחוני משביע. שכבות מצה וביניהן תערובת של גבינה לבנה וגבינת עיזים 5% שומן, זוקיני, אפונה וביצים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה שכבות - מצות, גבינה וירקות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 6:

  • 250 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 4 ביצים גדולות
  • ½ כפית פלפל
  • ½ כפית מלח
  • 2 זוקיני בינוניים (כ־350 גרם) - אפשר לשלב ירוק וצהוב או להחליף בקישואים
  • 300 גרם אפונה מוקפאת "סנפרוסט" מופשרת (יוצקים מים רותחים ומסננים)
  • ½ כוס עירית קצוצה
  • חופן עלי נענע קצוצים דק
  • 1 כף שמן זית לשימון התבנית
  • 25 גרם גבינת "עמק" מגוררת גס
  • 5 מצות
  • ¾ כוס (180 מ"ל) חלב "תנובה"
  • 1 קופסה (250 גרם) פטה עיזים 5% "פיראוס"
גודל תבנית: תבנית מרובעת 25x25 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את המצות בקערה גדולה, ומרטיבים אותן ב־½ כוס חלב. משהים למשך 10 דקות לפחות, עד שיתרככו מעט.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 02.

    מכינים את המלית. טורפים יחד בקערה גבינת פטה, גבינה לבנה, 3 ביצים, מלח ופלפל. מגררים את הזוקיני על מגררת גסה ומוסיפים לתערובת הגבינה יחד עם האפונה ועם עשבי התיבול (שומרים מעט מהעירית לעיטור). טועמים ומתקנים את התיבול.

  • 03.

    משמנים תבנית מרובעת 25x25 ס"מ בשמן הזית. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). חותכים כל מצה ל־3 רצועות. טורפים את החלב הנותר עם הביצה הרביעית ומתבלים במעט מלח. 

  • 04.

    מסדרים שליש מרצועות המצה על תחתית התבנית. יוצקים חצי מכמות המלית. חוזרים על הנחת השכבות. מסיימים בשכבת מצות. יוצקים למעלה את תערובת הביצה והחלב, זורים את גבינת העמק המגוררת ואת העירית הקצוצה השמורה. אופים במרכז התנור במשך 30 דקות או עד שהמאפה מתייצב והציפוי מזהיב. נותנים למאפה לנוח 20 דקות לפני שחותכים למנות.

    טיימר מופעל

    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.