מאפה מהיר של כרישה ותרד עם שמנת חמוצה
מאפה טעים וקל להכנה
חלבי
סוג מתכון
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ 8 מנות:
- 50 גרם חמאת תנובה
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 כרישות קצוצות דק (החלק הלבן)
- 4 שיני שום קצוצות
- 200 גרם תרד שטוף קצוץ
- 200 גרם גבינת קצ’קבל מגוררת או פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
- 300 גרם גבינת פטה פיראוס מגוררת
- 3 ביצים
- 1 גביע שלי יוגורט 4.5%
- 1 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
- 3 כפות עירית קצוצה
- מלח, פלפל שחור
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
להקרמה:
- 100 גרם גבינת קצ’קבל מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים בצל, כרישה ושום ומטגנים עד שיזהיבו, מוסיפים את התרד ומטגנים 5 דקות. מסירים מהאש מעבירים לקערה ומצננים.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים לבלילה אחידה, מחממים תנור לחום בינוני (180 צ). יוצקים את הבלילה לתבנית, זורים מעל את גבינת הקצ’קבל, אופים כ-40 דקות עדלהזהבהומגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים