מאפה גבינת קולאז’ קממבר בבצק גבינה
מאפה פריך, טעים ועשיר בגבינות ומהיר הכנה – 2 מאפים
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
לבצק
- 1 כוס קמח
- 100 גרם חמאת תנובה רכה
- 200 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת דק
- 50 גרם גבינת קולאז’ פרובלונה מגוררת דק
- פלפל שחור גרוס
- 1 חלמון
- 2 כפות שמנת תנובה 15%
מלית
- 2 יחידות גבינת קולאז’ קממבר (עין גדי, 125 גרם כל יחידה)
לזיגוג
- 1 ביצה
- 1 כף שמן
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים בניילון ניצמד ומקררים שעתיים.
-
02.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל מחצית מהבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר 20 ס"מ מניחים כיכר גבינה במרכז העלה.
-
03.
עוטפים היטב את הכיכר מכל הצדדים ומסירים בצק עודף, מניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך את הכיכר השנייה.
-
04.
טורפים את הביצה עם השמן ומורחים את הבצק מכל הצדדים. אופים כ- 20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור וממתינים 20 דקות. פורסים ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים