מאפה גבינה מלוחה נימוחה
מאפה טעים וריחני מתאים לחג השבועות, לאירוח או לכל ארוחה חלבית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות / תבנית בקוטר 26 ס"מ:
לבצק :
- 1 כף בצל מטוגן
- 1 חלמון
- 1כוס קמח
- 40 גרם חמאה קרה
- 1 כף פירורי לחם
- 6 כפות שמן זית
למלית :
- 3 ביצים
- 225 גרם גבינת נפוליאון של תנובה 30%
- 1 גביע שמנת חמוצה של תנובה 15%
- 100 גרם גבינת כנען 5% של השף הלבן
- 100 גרם פטה כבשים של תנובה
- 4 כפות שמנת לבישול 10% של השף הלבן
- 1/2 חבילת פטריות שמפיניון חתוכות
- 4 כפות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
לקישוט :
- פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- עגבניות שרי חצויות
- טבעות זיתים שחורים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את חומרי הבצק לעיסה אחידה, משטחים בתבנית אפייה עגולה משומנת ואופים כ-15 דקות בחום גבוה.
טיימר מופעל
-
02.
הכנת המלית : מערבבים בעזרת מטרף ידני את חומרי המלית לתערובת אחידה. מוזגים על הבצק את התערובת. מפזרים מעל פתיתי פרמזן ולסיום מקשטים מסביב בעגבניות שרי וטבעות זיתים. אופים ב-200 מעלות במשך 10 דקות. מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד 40-50 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים