מתכון מאפה גבינה מלוחה נימוחה | השף הלבן

מאפה גבינה מלוחה נימוחה

מאפה טעים וריחני מתאים לחג השבועות, לאירוח או לכל ארוחה חלבית

מאת: מיטל ריזגן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה גבינה מלוחה נימוחה

המרכיבים ל 12 מנות / תבנית בקוטר 26 ס"מ:

לבצק :
  • 1 כף בצל מטוגן
  • 1 חלמון
  • 1כוס קמח
  • 40 גרם חמאה קרה
  • 1 כף פירורי לחם
  • 6 כפות שמן זית
למלית :
  • 3 ביצים
  • 225 גרם גבינת נפוליאון של תנובה 30%
  • 1 גביע שמנת חמוצה של תנובה 15%
  • 100 גרם גבינת כנען 5% של השף הלבן
  • 100 גרם פטה כבשים של תנובה
  • 4 כפות שמנת לבישול 10% של השף הלבן
  • 1/2 חבילת פטריות שמפיניון חתוכות
  • 4 כפות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
לקישוט :
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • עגבניות שרי חצויות
  • טבעות זיתים שחורים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את חומרי הבצק לעיסה אחידה, משטחים בתבנית אפייה עגולה משומנת ואופים כ-15 דקות בחום גבוה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    הכנת המלית : מערבבים בעזרת מטרף ידני את חומרי המלית לתערובת אחידה. מוזגים על הבצק את התערובת. מפזרים מעל פתיתי פרמזן ולסיום מקשטים מסביב בעגבניות שרי וטבעות זיתים. אופים ב-200 מעלות במשך 10 דקות. מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד 40-50 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(85)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.