לחמניות יוגורט עיזים ודבש
לחמניות מתקתקות, אווריריות וטעימות עם יוגורט עיזים ודבש. מומלץ להגיש עם חמאה וריבה.
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12-13 לחמניות:
- 550 גרם (4 כוסות) קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 340 גרם (2 מיכלים + 4 כפות) יוגורט עיזים פיראוס
- 65 גרם (1/4 כוס) דבש
- 50 גרם חמאה רכה
- 2.5 כפיות שטוחות מלח
- ביצה טרופה עם מעט מים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים, יוגורט עיזים, דבש, חמאה ומלח ולשים במשך 10-12 דקות במהירות בינונית.
טיימר מופעל
-
02.
מניחים בקערה משומנת קלות ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
-
03.
קורצים כדורים במשקל של כ- 90 גר' הכדור, ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
04.
מתפיחים שוב עד להכפלת נפח למשך 40-45 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
06.
מורחים את הלחמניות התפוחות בעדינות בתערובת הביצה.
-
07.
אופים במשך 18-20 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים