מתכון לחמניות גבינה וזיתים | השף הלבן

לחמניות גבינה וזיתים

לחמניות מפנקות לבוקר שבת.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות גבינה וזיתים

המרכיבים ל 35 יחידות:

חומרים ל-35 יחידות:
לבצק:
  • 1 ק"ג קמח (עדיף קמח לחם)
  • 3/4 שקית (35 גרם) שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 4 ביצים בינוניות תנובה (M)
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים
  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב תנובה 3%
  • 3 חבילות (300 גרם) חמאת תנובה, רכה
  • 1 כף גדושה מלח
  • 3 כפות עשבי תיבול יבשים (רוזמרין, טימין או אורגנו)
למילוי:
  • 1 גליל (200 גרם) גבינת עזים "פרומעז" תנובה, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 כוס זיתים ירוקים, מגולענים
להברשה:
  • ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק:

  • 02.

    בקערת מערבל עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים. מוסיפים את הביצים, המים והחלב ומערבלים, לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה, המלח ועשבי התיבול ומערבלים כ-8 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי, עד להשלשת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מחלקים את הבצק ל-35 כדורים. משטחים כל כדור בעזרת הידיים ומניחים במרכזו קוביית גבינת פרומעז וזית. סוגרים את השוליים כלפי המרכז ומניחים בתבנית, כשהשוליים הסגורים כלפי מטה.

  • 04.

    מברישים בביצה ומתפיחים כחצי שעה.

  • 05.

    אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-חום. כדאי לקרר את הבצק למשך לילה, כך נוח וקל ליצור כדורים או כל צורה אחרת.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(519)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.