לחמניות איריות
לחמניות קלות ומהירות להכנה שלא תצליחו להפסיק לנשנש
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12-15 לחמניות:
- 4 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות סוכר
- 125 גרם חמאה
- 1 גביע יוגורט או אשל
- 1 ביצה
- חלב למשיחה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
-
02.
מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר. מוסיפים חמאה רכה ומערבבים בקצות האצבעות עד שמקבלים פירורים דקים. מוסיפים את היוגורט והביצה ומערבבים עד שמתקבל בצק רך, אותו לשים כמה דקות.
-
03.
מחלקים את הבצק ל-12-15 חלקים. מעצבים כדורים ומניחים על תבנית אפייה משומנת.
-
04.
אופים בתנור 30-25 דקות, עד שסכין הננעצת בלחמניה יוצאת יבשה. אם הלחמניות משחימות מדי, מכסים בנייר אלומיניום. מגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים