לחם תפוחי אדמה וגבינות
לחם עשיר שימלא את הבית בניחוחות נפלאים. מומלץ להגיש לצד מטבלים וסלט ירקות

המרכיבים ל 20 פרוסות/תבנית עגולה 28:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ומבושלים במים מומלחים כולל 2 כוסות מהמים.
- 2 חב' שמרית
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כפית מלח שטוחה
- 3 כוסות קמח
- 1 שמנת חמוצה תנובה
- 1 חב' חמאת תנובה 100 גרם רכה
- 1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס
- 100 גרם פרורי גבינה בולגרית
- 100 גרם קשקבל מגורר גס
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 חב' משפר אפיה
הוראות הכנה:
-
01.
מועכים את תפוחי האדמה עם המים למחית חלקה.
-
02.
מוסיפים את שאר החומרים חוץ משמן הזית, פרורי הגבינות וביצה אחת, ולשים היטב לבצק רך שנעים לעבוד איתו. אם חסר קמח מוסיפים.
-
03.
מתפיחים עד שמכפיל נפח ולשים שוב.
-
04.
מוסיפים את הגבינות וחצי מכמות שמן הזית בלישה אחרונה, ומעבירים לתבנית גדולה ועגולה 28 מרופדת בנייר אפיה ומשומנת.
-
05.
מתפיחים שוב.
-
06.
אופים עד שמתחיל להזהיב קלות.מוציאים מהתנור, מורחים בביצה שנותרה ורבע כוס שמן הזית שטרפנו יחד, ומחזירים לתנור עד הזהבה מלאה. אפשר לפזר בדקות האחרונות קשקבל ופלפל שחור גרוס.