לחם תפוחי אדמה וגבינות
לחם עשיר שימלא את הבית בניחוחות נפלאים. מומלץ להגיש לצד מטבלים וסלט ירקות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 פרוסות/תבנית עגולה 28:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ומבושלים במים מומלחים כולל 2 כוסות מהמים.
- 2 חב' שמרית
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כפית מלח שטוחה
- 3 כוסות קמח
- 1 שמנת חמוצה תנובה
- 1 חב' חמאת תנובה 100 גרם רכה
- 1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס
- 100 גרם פרורי גבינה בולגרית
- 100 גרם קשקבל מגורר גס
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 חב' משפר אפיה
הוראות הכנה:
-
01.
מועכים את תפוחי האדמה עם המים למחית חלקה.
-
02.
מוסיפים את שאר החומרים חוץ משמן הזית, פרורי הגבינות וביצה אחת, ולשים היטב לבצק רך שנעים לעבוד איתו. אם חסר קמח מוסיפים.
-
03.
מתפיחים עד שמכפיל נפח ולשים שוב.
-
04.
מוסיפים את הגבינות וחצי מכמות שמן הזית בלישה אחרונה, ומעבירים לתבנית גדולה ועגולה 28 מרופדת בנייר אפיה ומשומנת.
-
05.
מתפיחים שוב.
-
06.
אופים עד שמתחיל להזהיב קלות.מוציאים מהתנור, מורחים בביצה שנותרה ורבע כוס שמן הזית שטרפנו יחד, ומחזירים לתנור עד הזהבה מלאה. אפשר לפזר בדקות האחרונות קשקבל ופלפל שחור גרוס.
הכנת? כאן מדרגים