לאבאש-לחם גרוזיני
חיה דר חולקת איתנו מתכון נפלא ללחם גרוזיני טעים
עד 40 דק
זמן הכנה
המרכיבים ל4 מנות:
- ק"ג קמח
- 50 גרם שמרים טריים/ 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 1 כפות סוכר
- כף מלח
- 5 כפות שמן זית
- 2 ביצים
- 2 כוסות מים פושרים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל המרכיבים בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים.מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק מתכדרר סביב הוו.
-
02.
משמנים קערה ומעבירים את הבצק לתוכה להתפחה כפולה, מכוסה בניילון נצמד.
-
03.
לאחר התפיחה מחלקים ל-4 כדורים, משמנים היטב ומעבירים אותם לתבנית מכוסה בנייר אפייה לתפיחה נוספת.
-
04.
לאחר התפיחה מטביעים כל כדור בקערת מים, מותחים אותם ויוצרים צורה ללחם עם היד.מחזירים לתבנית, מכסים ומתפיחים שוב כ-1/2 שעה.
-
05.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים במשך 20 -25 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים