מתכון לאבאש-לחם גרוזיני | השף הלבן

לאבאש-לחם גרוזיני

חיה דר חולקת איתנו מתכון נפלא ללחם גרוזיני טעים

מאת: חיה אילונה דר
עד 40 דק זמן הכנה
לאבאש-לחם גרוזיני

המרכיבים ל4 מנות:

  • ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים/ 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות מים פושרים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל המרכיבים בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים.מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק מתכדרר סביב הוו.

  • 02.

    משמנים קערה ומעבירים את הבצק לתוכה להתפחה כפולה, מכוסה בניילון נצמד.

  • 03.

    לאחר התפיחה מחלקים ל-4 כדורים, משמנים היטב ומעבירים אותם לתבנית מכוסה בנייר אפייה לתפיחה נוספת.

  • 04.

    לאחר התפיחה מטביעים כל כדור בקערת מים, מותחים אותם ויוצרים צורה ללחם עם היד.מחזירים לתבנית, מכסים ומתפיחים שוב כ-1/2 שעה.

  • 05.

    מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים במשך 20 -25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(537)