מתכון לאבאש-לחם גרוזיני | השף הלבן

לאבאש-לחם גרוזיני

חיה דר חולקת איתנו מתכון נפלא ללחם גרוזיני טעים

מאת: חיה אילונה דר
עד 40 דק זמן הכנה
לאבאש-לחם גרוזיני

המרכיבים ל 4 מנות:

  • ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים/ 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות מים פושרים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל המרכיבים בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים.מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק מתכדרר סביב הוו.

  • 02.

    משמנים קערה ומעבירים את הבצק לתוכה להתפחה כפולה, מכוסה בניילון נצמד.

  • 03.

    לאחר התפיחה מחלקים ל-4 כדורים, משמנים היטב ומעבירים אותם לתבנית מכוסה בנייר אפייה לתפיחה נוספת.

  • 04.

    לאחר התפיחה מטביעים כל כדור בקערת מים, מותחים אותם ויוצרים צורה ללחם עם היד.מחזירים לתבנית, מכסים ומתפיחים שוב כ-1/2 שעה.

  • 05.

    מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים במשך 20 -25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(537)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.