לחמניות קמח כוסמין תוצרת בית
הלחמניות האלו רכות, פשוט מושלמות לכריכים בגלל הפטנט שלנו: הוספנו לבצק גבינה לבנה והחלפנו את רוב הקמח בקמח כוסמין מלא העשיר בחלבון ודל בגלוטן.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: דור משה
המרכיבים ל10 לחמניות:
- 280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
- 210 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן
- 9 גרם (כף אחת) שמרים יבשים
- 50 גרם (¼ כוס) סוכר
- 250 גרם גבינה לבנה "תנובה"
- ¾ כוס מים פושרים
- ¼ כוס שמן
- כפית מלח
לקישוט:
- ביצה טרופה
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים למעט המלח ומעבדים כ-2 דקות במהירות בינונית.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 7 דקות עד לקבל בצק רך במיוחד ומעט דביק (אך עדיין נוח לעבודה). מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים בטמפ' החדר עד להכפלת הנפח.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור לחום של 190°. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
-
04.
מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים ומניחים על 2 תבניות תנור, עם רווחים גדולים.
-
05.
מכסים את הכדורים באופן רופף עם ניילון נצמד ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת.
-
06.
מברישים את הלחמניות עם הביצה הטרופה וזורים מעל מעט שומשום. אופים כ-20-30 דקות, עד להזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים