לחמניות קמח כוסמין תוצרת בית | השף הלבן

לחמניות קמח כוסמין תוצרת בית

הלחמניות האלו רכות, פשוט מושלמות לכריכים בגלל הפטנט שלנו: הוספנו לבצק גבינה לבנה והחלפנו את רוב הקמח בקמח כוסמין מלא העשיר בחלבון ודל בגלוטן.

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
כריך 10 בריא מלחמניות קמח כוסמין תוצרת בית
צילום: דור משה

המרכיבים ל10 לחמניות:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
  • 210 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן
  • 9 גרם (כף אחת) שמרים יבשים
  • 50 גרם (¼ כוס) סוכר
  • 250 גרם גבינה לבנה "תנובה"
  • ¾ כוס מים פושרים
  • ¼ כוס שמן
  • כפית מלח
לקישוט:
  • ביצה טרופה
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים למעט המלח ומעבדים כ-2 דקות במהירות בינונית.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 7 דקות עד לקבל בצק רך במיוחד ומעט דביק (אך עדיין נוח לעבודה). מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים בטמפ' החדר עד להכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מחממים תנור לחום של 190°. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים ומניחים על 2 תבניות תנור, עם רווחים גדולים.

  • 05.

    מכסים את הכדורים באופן רופף עם ניילון נצמד ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת.

  • 06.

    מברישים את הלחמניות עם הביצה הטרופה וזורים מעל מעט שומשום. אופים כ-20-30 דקות, עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)