חלה עגולה ממולאת זיתי קלמטה ופטה | השף הלבן

חלה עגולה ממולאת זיתי קלמטה, בצל מטוגן ופירורי גבינת פטה

בראש השנה נוהגים לברך על חלה עגולה, שתהא זו שנה עגולה וטובה! החלה הזו, חגיגית, מפנקת ומשגעת, תשמח את האורחים שלכם.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חלה עגולה ממולאת זיתי קלמטה, בצל מטוגן ופירורי גבינת פטה

המרכיבים ל5-6 מנות:

  • 80 גרם חמאה
  • 500 גרם (שלוש וחצי כוסות ועוד כף) קמח
  • 20 גרם שמרים טריים שמרית (המגורענים שנמכרים בקירור)
  • 2 כפיות שטוחות מלח דק
  • 2 כפות שטוחות סוכר
  • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) חלב 3% שומן (מומלץ: פושר)
  • 2 ביצים גדולות
  • למילוי:
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים קטנים-בינוניים, קלופים וקצוצים
  • 150-200 גרם גבינת פטה עזים 16% שומן פיראוס, מפוררת
  • 100 גרם (חופן גדוש) זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
  • למשיחה לפני האפייה: 1 חלמון
  • 1 כף חלב או מים
גודל תבנית: לתבנית עגולה שטוחה עם חור בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מומלץ להכינה קרוב למועד ההגשה. שימו לב שיש כאן שתי התפחות – שריינו לכך זמן. אם אין לכם תבנית עגולה שטוחה עם חור בקוטר 26 ס"מ (כמו זו שבתמונה), אפשר לאפות את החלה בתבנית עגולה (ללא חור) בקוטר 24 ס"מ, או בשתי תבניות אינגליש באורך 27-30 ס"מ. המתכון לא מתאים לתבניות קוגלהוף.

  • 02.

    שמים חמאה בקערית חסינת-חום ומכניסים למיקרוגל. מפעילים ל-30 שניות, מוציאים ומערבבים עד להמסה. במידת הצורך מפעילים שוב ל-10-20 שניות או עד להמסה מלאה. מצננים במשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    בינתיים שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים טריים, מלח וסוכר. מפעילים במהירות איטית למשך חצי דקה, עד לאיחוד. במידת הצורך מערבבים בכף.

  • 04.

    בקערה קטנה טורפים ביצים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת ומערבבים. מוסיפים למיקסר ומפעילים במהירות בינונית תוך סיוע בעזרת מרית, עד שכל המרכיבים מתחברים לבצק אחיד וחלק. ממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית. עם סיום הלישה מכסים את קערת המיקסר במגבת רטובה ומניחים להתפחה במשך שעה עד שעה וחצי או עד להשגת התפחה יפה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    בינתיים מחממים 1-2 כפות שמן זית במחבת קטנה על אש גבוהה ומטגנים בצלים קצוצים עד להזהבה טובה. מעבירים לקערית ושמים בצד.

  • 06.

    עם סיום ההתפחה לשים מעט את הבצק ומוסיפים בצל מטוגן, פירורי גבינת פטה וזיתי קלמטה מגולענים וחצויים. לשים בידיים עד להיטמעות. משמנים תבנית עגולה בשמן זית ויוצרים 11-12 כדורים יפים מהבצק. מסדרים את הכדורים במעגל בתבנית, מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך 45 דקות עד שעה ורבע או עד להשגת התפחה יפה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 07.

    לקראת סיום ההתפחה מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי חסין-חום ובו מי ברז עד מחציתו. כשהחלה סיימה לתפוח והתנור חם, מערבבים חלמון וחלב/מים בקערית ומושחים את החלה בעזרת מברשת סיליקון. מכניסים למרכז התנור, אופים במשך 30 דקות או עד שהחלה נראית יציבה ושחומה למדי. מוציאים, מצננים 5-10 דקות, מעבירים סכין סביב החלה כדי לשחררה מהתבנית, משחררים את דופנות התבנית ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)