מתכון חלה מתוקה לשבת | השף הלבן

חלה מתוקה לשבת

חלות מתוקות

מאת: אורטל עזרא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חלה מתוקה לשבת

המרכיבים ל5 חלות:

  • קילו קמח לבן
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • מים פושרים (לא חמים!)
  • 0.5 כוס שמן קנולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים בקערה את הקמח ,סוכר, שמרים והביצים

  • 02.

    ביד אחת מערבבים ומתחילים ללוש וביד השנייה שופכים מים בזרם חלש (נוח ישירות מקומקום או קנקן) מערבבים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך (לא דביק מידי) מפסיקים להזרים מים ומוסיפים שמן לפי הצורך עד שהבצק יהיה אחיד ולא ידבק.

  • 03.

    מניחים להתפחה עד הכפלת כמות הבצק.

  • 04.

    מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומתחילים ליצור צמות (או כל צורה אחרת שברצונכם)

  • 05.

    מניחים להתפחה לעוד 10 דקות

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    מורחים ביצה ומפזרים שומשום או סוכר ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה.טיפ: ניתן למלא את הבצק בשוקולד ואז לאפות

הכנת? כאן מדרגים
(104)