חצ'פורי
פשוט מעדן מאפה גרוזיני שאוכלים בחג השבועות ובכל ימות השנה במיוחד באירועים גרוזינים
המרכיבים ל40 מנות:
- קמח
- שמן
- מלח
- גבינת חמד של תנובה
- ביצה
- סומסום
- טיפה חומץ
- טיפה סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
לבצק: קילו קמח מעט סוכר מעט חומץ מים פושרים ומלח.
-
02.
שמים ביחד עד שיוצאת עיסה אחידה ויציבה ומגלגלים לעיגול ונותנים לו לשהות מחוסה במקרר למשך חצי שעה או מחוץ למקרר.
-
03.
מחלקים את הבצק ל-4 עיגולים וכל עיגול פותחים עם מערוך עד שמתקבל עלים דקים ואז מקפלים בצורת מרובע כמובן משתמשים בשמן וקמח שלא יידבק.
-
04.
למילוי:לוקחים את הגבינת חמד שוטפים במים להוריד את המליחות ומפוררים בקערה. לוקחים שתי ביצים ומערבבים יחד.
-
05.
בינתיים מחממים את התנור על 250 מעלות
-
06.
את הבצק שפתחנו וקיפלנו חותכים עם גלגלת ל-9 ריבועים לוקחים את הגבינה וממלאים כל עלה ומקפלים בצורת מעוין.
-
07.
שמים שמן מלמעלה ומפזרים סומסום על המגש תבנית של תנור שמים נייר אפיה ומשמנים מסדרים את החצ'פורי ביחד על התבנית ואופים על חום גבוה. אפשר להכין גם עם מילוי אחר כמו תפוחי אדמה או שעועית.