מתכון גוזלמה | השף הלבן

גוזלמה

הגוזלמה (Gözleme) הוא לחם טורקי שטוח – מעין פיתה מקופלת – ממולאת בגבינה (או במליות אחרות), שמטגנים ־ אופים במחבת. זו הגרסה שלי, שאיננה מתיימרת להיות נאמנה למקור, אך זוכה אצלנו להצלחה רבה. אני מגישה את הגוזלמה עם מטבל שמנת ויוגורט שעורבבו לתוכו עשבי תיבול מכל הסוגים שיש בבית

גוזלמה מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גוזלמה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8 יחידות:

  • ½1-¾1 כוסות (220-190 גרם) קמח
  • ½ כף (6 גרם) סוכר
  • ½ כפית (2 גרם) שמרים יבשים
  • ½ כפית מלח
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה" 15%
  • 250 גרם פטה כבשים "פיראוס" 20% מפוררת
  • 4 כפות עלי ריחן טריים קצוצים גס
  • מעט שמן זית לשימון המחבת
לרוטב עשבי התיבול:
  • ½ גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה" 15%
  • ½ גביע (100 מ"ל) יוגורט "תנובה"
  • 2 כפיות ריחן קצוץ
  • 2 כפיות נענע קצוצה
  • 2 כפיות כוסברה קצוצה
  • 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנפים ½1 כוסות קמח לקערה. מוסיפים סוכר, שמרים ומלח ומערבבים. יוצרים גומה במרכז, ומוסיפים את השמנת החמוצה. מערבבים את הקמח לתוך השמנת במזלג. כשאי אפשר להמשיך לערבב במזלג עוברים ללישה ידנית. לשים לבצק חלק - מוסיפים מהקמח הנותר עד שמקבלים בצק גמיש ורך שאיננו נדבק לידיים. לשים עוד 3-2 דקות. צרים כדור, בוזקים עליו מעט קמח, מכסים בניילון ונותנים לבצק לנוח כשעה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    לשים את הבצק לישה קצרה, ומחלקים אותו ל־8 כדורים שווים בגודלם. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול בקוטר 18 ס"מ. מפזרים שמינית מכמות הגבינה על חצי עיגול - משאירים שוליים נקיים ברוחב

  • 03.

    5 ס"מ. זורים חצי כף ריחן על פירורי הגבינה. מקפלים את החצי הנקי של עיגול הבצק מעל החצי הזרוי בגבינה. מהדקים את שכבת הבצק העליונה לשכבה התחתונה - עובדים מהקיפול כלפי חוץ, כדי שלא יישארו כיסים של אוויר לכוד. מהדקים היטב את השוליים.

  • 04.

    מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הדבקות מעל להבה בינונית־גבוהה. משמנים את המחבת במפית טבולה בשמן זית (בערך כפית שמן למחבת בקוטר 28 ס"מ). מניחים יחידה או שתיים (תלוי בגודל המחבת) של גוזלמה במחבת החמה, ו"מטגנים" במשך 1-½1 דקות, עד שהבצק תופח מעט והצד התחתון מכוסה חברבורות שחומות. הופכים את הגוזלמה ומטגנים את הצד השני עד שהוא עשוי. מחליקים את הגוזלמה המוכן למגש גדול. מכינים את השאר באותה דרך.

    טיימר מופעל
    00:01:00
  • 05.

    טורפים יחד את כל המצרכים לרוטב, ומעבירים לכלי הגשה. חוצים כל גוזלמה לשניים (או חותכים לרצועות רחבות), ומסדרים בכלי הגשה. מגישים חם או פושר בלוויית הרוטב.

הידעת?

ההשפעה של המטבח הטורקי על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל משווארמה, דרך קבב וכלה באינספור סלטים ומאפים. מנה פחות מוכרת ממטבח זה (אך לא פחות טובה) היא הגוזלמה (Gözleme) הוא לחם טורקי שטוח - מעין פיתה מקופלת - ממולאת בגבינה (או במליות אחרות), שמטגנים ־ אופים במחבת. זו הגרסה שלי, שאיננה מתיימרת להיות נאמנה למקור, אך זוכה אצלנו להצלחה רבה. אני מגישה את הגוזלמה עם מטבל שמנת ויוגורט שעורבבו לתוכו עשבי תיבול מכל הסוגים שיש בבית.

הכנת? כאן מדרגים
(280)