גאלט כפרי עם עגבניות וגבינות לשבועות - יוחננוב | השף הלבן

גאלט כפרי עם עגבניות וגבינות

גאלט כפרי עשיר בגבינות שאי אפשר לוותר עליו בשבועות. מתכון מתוך המדריך המצולם של רון יוחננוב שבזכותו תכינו את הקישים לחג הקרוב – לגמרי לבד!

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גאלט כפרי עם עגבניות וגבינות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8 מנות:

לבצק:
  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח לבן
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" או פרמג'אנו רג'יאנו "COLLECTION" מגוררת
  • כפית תימין/בזיליקום/רוזמרין קצוץ ללא גבעולים
  • 1 שן שום קצוצה
  • כפית מלח
  • כפית חומץ
  • ביצה 
  • מעט מים קרים (לפי הצורך)
למילוי:
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 12 עגבניות שרי
  • עלי בזיליקום טריים
  • טימין טרי
  • ½ שקית פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 100 גרם גבינת רוקפור "COLLECTION" מפוררת
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    למיקסר עם וו גיטרה או למעבד מזון עם להב פלדה מוסיפים קוביות חמאה קרה ואז את יתר מרכיבי הבצק.

  • 02.

    מפעילים על מהירות בינונית ל-3 דקות עד לקבלת בצק. אם מרגישים שהבצק לא מתגבש מוסיפים כף עד שלוש כפות מים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוציאים את הבצק ומניחים אותו בין שני ניירות אפייה. מרדדים את הבצק לעובי של חצי סנטימטר ומכניסים למקפיא עם ניירות האפייה לשעה.

  • 04.

    מוציאים את הבצק מהמקפיא, מסירים את הנייר העליון ומרדדים אותו לעלה עגול גדול בעובי 1 ס"מ. מורחים עליו את גבינת השמנת, דואגים להשאיר שוליים גדולים של 3 ס"מ מכל צד.

  • 05.

    על גבינת השמנת מפזרים את עגבניות השרי, עלי הבזיליקום והטימין. מעליהם מפזרים את המוצרלה והרוקפור.

  • 06.

    כעת מקפלים: נעזרים בנייר האפייה שמתחת לבצק כדי לקפל את השוליים ולסגור אותם על המאפה. (ראו בסרטון)

  • 07.

    מעבירים את נייר האפייה בזהירות אל תבנית תנור. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות עד שהמאפה זהוב ויפה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)