גאלט כפרי עם עגבניות וגבינות
גאלט כפרי עשיר בגבינות שאי אפשר לוותר עליו בשבועות. מתכון מתוך המדריך המצולם של רון יוחננוב שבזכותו תכינו את הקישים לחג הקרוב – לגמרי לבד!
המרכיבים ל8 מנות:
- 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח לבן
- 200 גרם חמאה קרה
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" או פרמג'אנו רג'יאנו "COLLECTION" מגוררת
- כפית תימין/בזיליקום/רוזמרין קצוץ ללא גבעולים
- 1 שן שום קצוצה
- כפית מלח
- כפית חומץ
- ביצה
- מעט מים קרים (לפי הצורך)
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
- 12 עגבניות שרי
- עלי בזיליקום טריים
- טימין טרי
- ½ שקית פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 100 גרם גבינת רוקפור "COLLECTION" מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
למיקסר עם וו גיטרה או למעבד מזון עם להב פלדה מוסיפים קוביות חמאה קרה ואז את יתר מרכיבי הבצק.
-
02.
מפעילים על מהירות בינונית ל-3 דקות עד לקבלת בצק. אם מרגישים שהבצק לא מתגבש מוסיפים כף עד שלוש כפות מים.
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים את הבצק ומניחים אותו בין שני ניירות אפייה. מרדדים את הבצק לעובי של חצי סנטימטר ומכניסים למקפיא עם ניירות האפייה לשעה.
-
04.
מוציאים את הבצק מהמקפיא, מסירים את הנייר העליון ומרדדים אותו לעלה עגול גדול בעובי 1 ס"מ. מורחים עליו את גבינת השמנת, דואגים להשאיר שוליים גדולים של 3 ס"מ מכל צד.
-
05.
על גבינת השמנת מפזרים את עגבניות השרי, עלי הבזיליקום והטימין. מעליהם מפזרים את המוצרלה והרוקפור.
-
06.
כעת מקפלים: נעזרים בנייר האפייה שמתחת לבצק כדי לקפל את השוליים ולסגור אותם על המאפה. (ראו בסרטון)
-
07.
מעבירים את נייר האפייה בזהירות אל תבנית תנור. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות עד שהמאפה זהוב ויפה.
טיימר מופעל