בלינצ'ס בזיליקום במילוי גבינות
בלינצ'ס מלוחים מיוחדים ומעניינים
המרכיבים ל20 מנות:
- 1 ¼ כוס חלב
- 1 ¼ כוס מים
- 2 כוסות קמח
- 4 ביצים
- ½ כפית מלח
- ½ חבילה עלי בזיליקום
- 50 גרם חמאה
- 500 גרם גבינה לבנה לאפיה
- 1 גביע גבינה בולגרית
- 200 גרם פתיתי גבינה צהובה
הוראות הכנה:
-
01.
לבלינצ’ס: שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החמאה ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. שופכים את החמאה המומסת פנימה ומערבבים עוד כמה רגעים. מעבירים את הבלילה לקערה ומניחים בצד "לנוח", למשך חצי שעה.
-
02.
למילוי: שמים בקערה את הגבינה הבולגרית ,גבינת הכנען וחצי מכמות פתיתי העמק ומערבבים היטב בעזרת מזלג, כדי שלא יהיו גושים. מעבירים למקרר.
-
03.
מחממים מחבת טפלון בינונית ומשמנים בעזרת נייר סופג עם מעט שמן. בעזרת מצקת, יוצקים את הבלילה לתוך המחבת, ומטים את המחבת, כך שהבלילה תכסה את כל שטח הפנים. מטגנים את עלה הבלינצ’ס כמה דקות, עד שמתקבל צבע זהוב, והופכים מיד על צלחת. מטגנים רק צד אחד.
-
04.
מניחים כף נדיבה של המילוי בשליש התחתון של כל עלה ומגלגלים לגליל או מקפלים כאגרול. מניחים את הבלינצ’ס בתבנית אפייה, מפזרים מעל את שארית גבינת העמק ומחממים כ-10 דקות בתנור בחום של 170 מעלות. ניתן להכין יום מראש ולחמם לפני ההגשה.
טיימר מופעל