בורקס תפוחי אדמה ובצל - פריך וטעים | השף הלבן

בורקס תפוחי אדמה ובצל

במקום לקנות בורקס מכינים בבית! נעמי מוכיחה כמה זה קל להכין בבית בורקס תפוחי אדמה.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס תפוחי אדמה ובצל
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל20 יחידות:

  • 1 בצל, קצוץ גס
  • 4 תפוחי אדמה, מקולפים, חתוכים לרבעים ומבושלים במים עד לריכוך
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל גרוס, לפי הטעם
  • שמן זית
  • ריבועי בצק עלים, מופשרים "מעדנות"
  • 1 ביצה, טרופה
  • זרעוני שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 02.

    מחממים מחבת עם שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה. מניחים בצד.

  • 03.

    מועכים את תפוחי האדמה הרכים לפירה. מוסיפים את הבצל המטוגן ו- 2 כפות שמן זית, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

  • 04.

    מניחים במרכז כל ריבוע בצק כף מהמילוי תפו"א שהכנו. מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים למשולש ומהדקים את הקצוות כך שהמאפים לא ייפתחו במהלך האפיה. מעבירים לתבנית האפיה וחוזרים על הפעולה עם יתר ריבועי הבצק והמילוי.

  • 05.

    מברישים את פני המאפים בביצה טרופה ומפזרים מעל את זרעוני השומשום. 

  • 06.

    אופים בתנור עד להזהבה, כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(984)