בורקס גבינה מטריפים עם הפתעות בפנים
אין כמו בורקסים טריים תוצרת בית! אפרת ליכטנשטט עם מתכון נפלא לבורקס גבינה עם הפתעות שמתאים לכל המשפחה
המרכיבים ל 20:
- 2 חבילות בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשרות לפי הוראות היצרן
- חבילת גבינת חמד "פיראוס"
- 100 גרם קשקבל "COLLECTION" מגוררת או גבינה צהובה אחרת לפי טעמכם
- ביצה
- 5-10 זיתים פרוסים
- 2-3 כפות גרגרי תירס
- ¼ גמבה קצוצה
- ביצה טרופה
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
בקערה מערבבים גבינת חמד, קשקבל וביצה לתערובת אחידה.
-
03.
פורסים את הבצק וחותכים לריבועים בגודל הרצוי.
-
04.
מניחים כף מילוי במרכז כל ריבוע ומוסיפים כפית מהתוספות - זיתים/תירס/פלפלים.
-
05.
מקפלים לצורת משולש, מהדקים היטב את הקצוות ולוחצים בעזרת מזלג להידוק מוחלט.
-
06.
מעבירים את המשולשים לתבנית, מברישים בביצה ומפזרים שומשום בנדיבות.
-
07.
אופים כ25-35 דקות עד שהבורקס זהובים ומעט שחומים.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים חם.טיפים:
-
09.
אם רוצים להשתמש רק בחבילת בצק אחד, חוצים את כל כמויות המילוי.
-
10.
אפשר לחתוך את הבצק לריבועים קטנים לקבלת בורקסים קטנים יותר.
-
11.
אפשר לשחק עם התוספות ולהחליפן לתוספות אחרות שאוהבים כיד הדמיון