בורקס גבינה מטריפים עם הפתעות בפנים – מתכון לחג | השף הלבן

בורקס גבינה מטריפים עם הפתעות בפנים

אין כמו בורקסים טריים תוצרת בית! אפרת ליכטנשטט עם מתכון נפלא לבורקס גבינה עם הפתעות שמתאים לכל המשפחה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 20:

  • 2 חבילות בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשרות לפי הוראות היצרן
  • חבילת גבינת חמד "פיראוס"
  • 100 גרם קשקבל "COLLECTION" מגוררת או גבינה צהובה אחרת לפי טעמכם
  • ביצה
תוספת למילוי:
  • 5-10 זיתים פרוסים
  • 2-3 כפות גרגרי תירס
  • ¼ גמבה קצוצה
להברשה:
  • ביצה טרופה
  • שומשום
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה מערבבים גבינת חמד, קשקבל וביצה לתערובת אחידה.

  • 03.

    פורסים את הבצק וחותכים לריבועים בגודל הרצוי.

  • 04.

    מניחים כף מילוי במרכז כל ריבוע ומוסיפים כפית מהתוספות - זיתים/תירס/פלפלים.

  • 05.

    מקפלים לצורת משולש, מהדקים היטב את הקצוות ולוחצים בעזרת מזלג להידוק מוחלט.

  • 06.

    מעבירים את המשולשים לתבנית, מברישים בביצה ומפזרים שומשום בנדיבות.

  • 07.

    אופים כ25-35 דקות עד שהבורקס זהובים ומעט שחומים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 08.

    מגישים חם.טיפים:

  • 09.

    אם רוצים להשתמש רק בחבילת בצק אחד, חוצים את כל כמויות המילוי.

  • 10.

    אפשר לחתוך את הבצק לריבועים קטנים לקבלת בורקסים קטנים יותר.

  • 11.

    אפשר לשחק עם התוספות ולהחליפן לתוספות אחרות שאוהבים כיד הדמיון

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.