פּאניני בסגנון איטלקי | השף הלבן

פּאניני בסגנון איטלקי

כל מה שצריך כדי להרגיש איטליה הוא להכין את כריכי הפוקצ'ה הטעימים האלה. וזה כל־כך קל: שולפים פוקצ'ה מהמקפיא, אופים, חוצים לשתי שכבות וממלאים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פּאניני בסגנון איטלקי
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4:

  • 1 פוקצ'ה קפואה "מעדנות"
  • מעט שמן זית להברשה
  • שקיק רוזמרין ומלח גס (מאריזת הפוקצ'ה)
  • למלית:
  • חצי פלפל אדום
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • ½ שן שום כתושה
  • קורט סוכר
  • 6 כפות ממרח עגבניות מיובשות ולימון "אוליביה"
  • קופסה קטנה של נבטי צנונית
  • 250 גרם צפתית עיזים "פיראוס" 5% חתוכה ל־8 פרוסות

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופים את הפוקצ'ה לפי ההוראות על גבי האריזה. מצננים 15 דקות, וחותכים אותה לשתי שכבות בסכין משוננת.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    בינתיים, מכינים את המלית. מבשלים את חצי הפלפל במיקרוגל במשך 3-2 דקות כדי לרכך אותו. חותכים את הפלפל לרצועות קצרות ושמים בקערה. מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, שום וקורט סוכר, ומערבבים בתנועות הקפצה. משהים עד להרכבת הפאניני.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מורחים את השכבה התחתונה של הפוקצ'ה בממרח עגבניות, ומכסים בנבטים. מסדרים על הנבטים חצילים ועליהם את רוב רצועות הפלפל. מניחים את פרוסות הגבינה על החצילים, ומפזרים עליהן את שארית רצועות הפלפל. מטפטפים על הכול את הרוטב שנותר בקערה של רצועות הפלפל. מעטרים בנבטים נוספים. חותכים את השכבה העליונה של הפוקצ'ה לרבעים, ומסדרים אותם על המלית. חותכים בסכין לחם בין הרבעים כדי לחלק את הפוקצ'ה ל־4 כריכים. (אפשר להכין את הכריכים כמה שעות ואפילו יום מראש, ולשמור במקרר בקופסה סגורה היטב. לפני ההגשה מחממים 4-3 דקות תחת הגריל של התנור או של המיקרוגל.)טיפ: להכנה מהירה עוד יותר, מחליפים את הפלפל ואת פרוסות החציל המטוגנות בסלט חצילים מתובל קנוי (בחרו בסוג האהוב עליכם). אפשר לשנות ולגוון את מרכיבי המלית לפי הטעם ולפי המצאי בבית.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)