מרק כתום
מרק כתום עשיר, סמיך ומנחם, מושלם לימים קרירים ולארוחות צהריים או ערב חמימות. מרק זה מבוסס על תערובת ירקות כתומים כמו גזר, בטטה ודלעת, יחד עם עדשים כתומות שנותנות למרק מרקם קרמי ומזין. שילוב קרם הקוקוס והתבלינים מוסיף טוויסט מיוחד וטעם עדין ועמוק. קל להכנה ובעל צבע מרהיב, המרק הזה יכבוש את לבבות כל בני הבית. מגישים עם זילוף שמנת וקישוט עלי כוסברה לתוספת רעננות.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: בתיה שורק
המרכיבים ל6-7 מנות:
מרכיבים:
- 1 בצל לבן קצוץ
- 3 שיני שום חצויים לשניים
- 4 גזרים קלופים חתוכים גס
- 1 בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות
- 1/2 דלורית קלופה חתוכה לקוביות ו- או חתיכת דלעת קטנה קלופה חתוכה לקוביות
- 1 גבעול סלרי (לא עלים) פרוסים לחתיכות
- 1.5 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4כפית ג'ינג'ר טחון
- כ- ליטר וחצי מים (ראו הסבר מטה)
- 1/3 כוס עדשים כתומות
- פחית קרם קוקוס "השף הלבן"
הגשה:
- זילוף שמנת מתוקה לבישול/ אפיה
- עלי כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים את הסלרי ומטגנים עוד 2 דק', מוסיפים את שאר הירקות, מוזגים מים מוסיפים תבלינים, עדשים כתומות ומבשלים לריכוך, טוחנים הכל יחד היטב למרק חלק, במידה והמרק סמיך מידי מוסיפים מעט מים (כ-1/3 כוס).
-
02.
משקשקים היטב את פחית הקרם קוקוס, פותחים ומוזגים למרק, מבשלים עוד 4 -5 דק' להסמכה, טועמים ומתקנים טעמים.
-
03.
מגישים חם עם זילוף שמנת קל ומעט עלי כוסברה.
הכנת? כאן מדרגים