עוגות דבש ודובדבנים מתוקים | השף הלבן

עוגות דבש ודובדבנים מתוקים

עוגות דבש אישיות משובצות דובדבנים מתוקים. העוגות נשמרות במקרר כשבוע, ואפשר להכין אותן יום ואפילו יומיים לפני החג.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגות דבש ודובדבנים מתוקים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל16:

  • 70 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה
  • ⅓ כוס (80 מ"ל) שמן (תירס או חמניות)
  • 1 כוס (180 גרם) סוכר חום
  • ½ כוס (125 מ"ל, 180 גרם) דבש
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ¼ כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 כוס (125 גרם) קמח לבן
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • ½ כוס (125 מ"ל) מיץ תפוחים
  • 1 שקית (300 גרם) דובדבנים מתוקים מוקפאים "סנפרוסט"
גודל תבנית: 16 תבניות אישיות חד־פעמיות 5x9 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מניחים 16 תבניות אישיות חד־פעמיות 5x9 ס"מ על תבנית התנור.

  • 02.

    שמים שמן קוקוס, שמן, סוכר חום, דבש, ביצים, תמצית וניל ותבלינים בקערה, וטורפים היטב במטרף ידני או במיקסר עד שהסוכר נמס.

  • 03.

    מנפים פנימה את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה ומלח, מוסיפים את מיץ התפוחים וטורפים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.

  • 04.

    מחלקים את התערובת בין התבניות (ממלאים את התבנית עד שני־שליש הגובה). מניחים 3 דובדבנים (או 4, אם נשארים דובדבנים עודפים בשקית) בכל תבנית. אם נותרו שאריות מיץ בשקית, מטפטפים אותן על הדובדבנים. אופים במרכז התנור במשך 25-23 דקות, עד שמרכז העוגות יבש וקפיצי למגע - יש להיזהר מאפיית יתר, שתייבש את העוגות. אפשר להגיש את העוגות בתוך התבניות או לחלץ אותן מהתבניות ולהעביר לצלחת.טיפ: אפשר לאפות את העוגות בשתי תבניות מוארכות 8x28 ס"מ. מחלקים את תכולת שקית הדובדבנים בן התבניות. אופים במשך 40-35 דקות.

    טיימר מופעל
    00:23:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)