עוגות דבש ודובדבנים מתוקים
עוגות דבש אישיות משובצות דובדבנים מתוקים. העוגות נשמרות במקרר כשבוע, ואפשר להכין אותן יום ואפילו יומיים לפני החג.
המרכיבים ל16:
- 70 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה
- ⅓ כוס (80 מ"ל) שמן (תירס או חמניות)
- 1 כוס (180 גרם) סוכר חום
- ½ כוס (125 מ"ל, 180 גרם) דבש
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כפית קינמון טחון
- ¼ כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
- 1 כוס (125 גרם) קמח לבן
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
- ½ כוס (125 מ"ל) מיץ תפוחים
- 1 שקית (300 גרם) דובדבנים מתוקים מוקפאים "סנפרוסט"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מניחים 16 תבניות אישיות חד־פעמיות 5x9 ס"מ על תבנית התנור.
-
02.
שמים שמן קוקוס, שמן, סוכר חום, דבש, ביצים, תמצית וניל ותבלינים בקערה, וטורפים היטב במטרף ידני או במיקסר עד שהסוכר נמס.
-
03.
מנפים פנימה את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה ומלח, מוסיפים את מיץ התפוחים וטורפים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.
-
04.
מחלקים את התערובת בין התבניות (ממלאים את התבנית עד שני־שליש הגובה). מניחים 3 דובדבנים (או 4, אם נשארים דובדבנים עודפים בשקית) בכל תבנית. אם נותרו שאריות מיץ בשקית, מטפטפים אותן על הדובדבנים. אופים במרכז התנור במשך 25-23 דקות, עד שמרכז העוגות יבש וקפיצי למגע - יש להיזהר מאפיית יתר, שתייבש את העוגות. אפשר להגיש את העוגות בתוך התבניות או לחלץ אותן מהתבניות ולהעביר לצלחת.טיפ: אפשר לאפות את העוגות בשתי תבניות מוארכות 8x28 ס"מ. מחלקים את תכולת שקית הדובדבנים בן התבניות. אופים במשך 40-35 דקות.
טיימר מופעל