עוגות דבש ודובדבנים מתוקים | השף הלבן

עוגות דבש ודובדבנים מתוקים

עוגות דבש אישיות משובצות דובדבנים מתוקים. העוגות נשמרות במקרר כשבוע, ואפשר להכין אותן יום ואפילו יומיים לפני החג.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגות דבש ודובדבנים מתוקים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 16:

  • 70 גרם שמן קוקוס מכבישה קרה
  • ⅓ כוס (80 מ"ל) שמן (תירס או חמניות)
  • 1 כוס (180 גרם) סוכר חום
  • ½ כוס (125 מ"ל, 180 גרם) דבש
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ¼ כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 כוס (125 גרם) קמח לבן
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • ½ כוס (125 מ"ל) מיץ תפוחים
  • 1 שקית (300 גרם) דובדבנים מתוקים מוקפאים "סנפרוסט"
גודל תבנית: 16 תבניות אישיות חד־פעמיות 5x9 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מניחים 16 תבניות אישיות חד־פעמיות 5x9 ס"מ על תבנית התנור.

  • 02.

    שמים שמן קוקוס, שמן, סוכר חום, דבש, ביצים, תמצית וניל ותבלינים בקערה, וטורפים היטב במטרף ידני או במיקסר עד שהסוכר נמס.

  • 03.

    מנפים פנימה את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה ומלח, מוסיפים את מיץ התפוחים וטורפים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.

  • 04.

    מחלקים את התערובת בין התבניות (ממלאים את התבנית עד שני־שליש הגובה). מניחים 3 דובדבנים (או 4, אם נשארים דובדבנים עודפים בשקית) בכל תבנית. אם נותרו שאריות מיץ בשקית, מטפטפים אותן על הדובדבנים. אופים במרכז התנור במשך 25-23 דקות, עד שמרכז העוגות יבש וקפיצי למגע - יש להיזהר מאפיית יתר, שתייבש את העוגות. אפשר להגיש את העוגות בתוך התבניות או לחלץ אותן מהתבניות ולהעביר לצלחת.טיפ: אפשר לאפות את העוגות בשתי תבניות מוארכות 8x28 ס"מ. מחלקים את תכולת שקית הדובדבנים בן התבניות. אופים במשך 40-35 דקות.

    טיימר מופעל
    00:23:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.