תפוח אדמה מוקרם עם פטריות
אפשר להבין איך מתכון כל כך פשוט וטעים הפך לאהוב בשנות ה-80! קחו לכם כמה דקות לקפיצה בזמן, תכינו ותבינו
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 תפוחי אדמה מקולפים
- שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- סלסלת פטריות טריות
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 כוס חלב
- 1 שן שום כתוש
- 1 כף קמח
- מלח
- פלפל
- מעט טימין
- 100 גרם גבינת עמק
להגשה:
- גביע שמנת חמוצה "תנובה"
- 1/4 כפית פפריקה
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את תפוחי האדמה כ- 20 דקות עד שהם מעט רכים.
טיימר מופעל
-
02.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ומניחים בכלים אישיים.
-
03.
בסיר קטן מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים עד שהפטריות רכות. מוסיפים את השמנת, החלב, הקמח, מלח פלפל, וטימין.
-
04.
מוזגים את השמנת על תפוחי האדמה ומגררים גבינה צהובה מלמעלה.
-
05.
מכסים בנייר כסף ואופים כ- 30 דקות. מורידים את הנייר ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה של הגבינה.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים לצד שמנת מקושטת בפפריקה.
הכנת? כאן מדרגים