תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת פטריות – מתכון קל ומהיר | השף הלבן

תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת ופטריות

מתכון חלבי מושלם לאירוח – תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת פטריות עם גבינה צהובה מגורדת. מתכון קל להכנה שהולך מצוין עם מנת סלט או פסטה!
מחפשים מה להכין כתוספת לארוחת ערב משפחתית או לאירוח חגיגי? התשובה היא תמיד – תפוח אדמה מוקרם. מנה כל כך קלה להכנה ועם זאת כל כך טעימה, שמקבלת באהבה תוספות ותמיד מתחסלת עד הטיפה האחרונה. איך מכינים תפוחי אדמה מוקרמים ברוטב שמנת פטריות שכולם ישמחו לאכול? לפניכם מתכון מצוין וקל שכדאי לנסות.

מאת: מירי שקולניק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת ופטריות

המרכיבים ל8-10:

  • 10-15 תפוחי אדמה (תלוי בגודלם)
  • 2-3 בצלים
  • סלסילת פטריות טריות
  • 1 חבילה שמנת לבישול 10% השף הלבן
  • 1/4 כוס חלב תנובה
  • 2 שיני שום
  • מלח ופלפל
  • גבינה צהובה עמק מגורדת
  • עלי בזיליקום או פטרוזיליה
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקלפים את תפוח האדמה ומרתיחים אותו בין 15 דק' ל-30 דק' (כך שלא יהיה רך מדי).

  • 02.

    מחממים תנור לחום 180 מעלות.

  • 03.

    במקביל, מקלפים וחותכים בצל לרצועות ומטגנים בשמן זית - רק עד שיזהיבו.

  • 04.

    כשהבצל מזהיב שופכים את הפטריות פנימה, חתוכות לפרוסות דקות, ומטגנים שוב.

  • 05.

    שופכים פנימה את מיכל השמנת ורבע כוס חלב.

  • 06.

    כותשים שום, מכניסים אותו לבלילה ומוסיפים מעט מלח ופלפל.

  • 07.

    מוציאים את תפוחי האדמה מהמים וחותכים אותם לעיגולים. מסדרים את החתיכות בתבנית ושופכים על תפוחי האדמה את בלילת השמנת.

  • 08.

     מפזרים גבינה צהובה ומעט בזיליקום או פטרוזיליה מעל ובין תפוחי האדמה.

  • 09.

    אופים במשך 20-30 דקות ומגישים לצד סלט טרי.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    בתאבון!

הידעת?

מתכון חלבי מושלם לאירוח - תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת פטריות עם גבינה צהובה מגורדת. מתכון קל להכנה שהולך מצוין עם מנת סלט או פסטה! מחפשים מה להכין כתוספת לארוחת ערב משפחתית או לאירוח חגיגי? התשובה היא תמיד - תפוח אדמה מוקרם. מנה כל כך קלה להכנה ועם זאת כל כך טעימה, שמקבלת באהבה תוספות ותמיד מתחסלת עד הטיפה האחרונה. איך מכינים תפוחי אדמה מוקרמים ברוטב שמנת פטריות שכולם ישמחו לאכול? לפניכם מתכון מצוין וקל שכדאי לנסות.

הכנת? כאן מדרגים
(8466)