מקלובה גבינות ותפו״א
מנה כשרה לפסח ומושלמת לכל המשפחה – מקלובה עם מלית של גבינה לבנה שעושה את ההבדל.
המרכיבים למנה אחת:
- 4 תפו"א בינוני
- 1 גבינה לבנה 5% 250 גרם של תנובה
- 1 בצל לבן בינוני
- בצל ירוק
- כוס חלב תנובה
- 6 מצות
- 30 גרם חמאה תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים סיר עם מים חמים ומבשלים את תפוחי האדמה כחצי שעה עד לריכוך.
-
02.
קוצצים בצל לבן, ושמים במחבת עם חצי כוס שמן עד להבה בינונית, כ-20 דק או עד שהבצל מקבל צבע זהוב ומטוגן.
-
03.
מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים עם פומפיה, מוסיפים את הגבינה הלבנה, בצל מטוגן, בצל ירוק קצוץ וכפית מלח.
-
04.
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
05.
מחממים כוס חלב במיקרוגל, שופכים לכלי שטוח וטובלים את המצות בחלב החם למשך דקה.
-
06.
מעבירים את המצות למגבת או נייר סופג ומניחים בצד למשך רבע שעה לפחות.
-
07.
מורחים את סיר הג'חנון בחמאה מומסת מכל צידיו, שמים בתחתית מצה רטובה, מורחים שכבת מלית ומכסים במצה רטובה נוספת.
-
08.
ממשיכים בפעולה עד ל-4 שכבות ומורחים את המצה העליונה בחמאה מומסת.
-
09.
מכניסים את המקלובה גבינות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות
טיימר מופעל
-
10.
הופכים בזהירות את הסיר על צלחת שטוחה ומגישים חם, בתאבון!