גראטן ברוקולי מופחת שומן וטעים במיוחד | השף הלבן

גראטן ברוקולי מופחת שומן וטעים במיוחד

מנת ירקות שהיא גם טעימה להפליא וגם מופחתת שומן: רוטב בתיבול מתוחכם על בסיס יוגורט, פתיתי "עמק" מופחתת שומן 15% ופירורי לחם מתובלים שתורמים פריכות וטעם משגע

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גראטן ברוקולי מופחת שומן וטעים במיוחד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • 600 גרם ברוקולי מוקפא "סנפרוסט"
  • מלח
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט "תנובה" 3% או 4.5%
  • 1 כפית גדושה חרדל גרגרים
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 100 גרם פתיתי "עמק" מופחתת שומן 15%
  • 10 גרם חמאה מומסת
  • 1 שן שום כתושה
  • 4 כפות פירורי פנקו (או פירורי לחם גסים אחרים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    חולטים את הברוקולי במים רותחים מומלחים קלות במשך 3 דקות. מסננים היטב (אפשר לשמור את המים להכנת מרק).

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מדליקים את הגריל של התנור. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה יוגורט, חרדל, קליפת לימון ומעט פלפל. מוסיפים את פתיתי העמק ומערבבים שוב. בקערה קטנה שנייה מערבבים את החמאה עם השום הכתוש, מוסיפים את פירורי הפנקו ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

  • 03.

    מפזרים את הברוקולי בתבנית או בכלי חסין חום. יוצקים את הרוטב על הברוקולי, וזורים למעלה את פירורי הפנקו המתובלים. מניחים מתחת לגריל החם במרחק 20 ס"מ, וקולים עד שפירורי הפנקו מזהיבים. מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)