מתכון גרטן תרד, גבינות ותפוחי אדמה | השף הלבן

גרטן תרד, גבינות ותפוחי אדמה

כתוספת או כמנה עיקרית – טעים ביותר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גרטן תרד, גבינות ותפוחי אדמה

המרכיבים ל8 מנות:

לתרד:
  • 1 ק"ג עלי תרד טריים
  • 1 כף חמאת תנובה
  • 1 חב' (100 גר') פתיתי פרמזן "השף הלבן" מסדרת "השף הלבן"
לגרטן:
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 חב' (200 גר') פתיתי עמק מסדרת "השף הלבן"
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    לתרד: משמנים תבנית חסינת חום. במחבת גדולה מחממים את החמאה ומבשלים את עלי התרד עד שכל הנוזלים מתאדים, מוסיפים חצי מיכל שמנת ואת פתיתי הפרזמן וממשיכים לבשל כ-5 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, משטחים בתבנית ומשאירים בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

  • 03.

    לגרטן: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ. בסיר בינוני מחממים את יתרת השמנת עם אגוז מוסקט וחצי חבילת פתיתי עמק ומביאים לרתיחה.

  • 04.

    מתבלים במלח ופלפל. מסדרים את קוביות תפוחי האדמה בשכבה אחידה מעל תערובת התרד שבתבנית ושופכים מעל את תערובת השמנת. מפזרים מעל את יתרת פתיתי העמק ואופים במשך 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(186)