מתכון גראטן בטטות בשמנת | השף הלבן

גראטן בטטות בשמנת

השילוב המדהים בין בטטה לשמנת ליצירת אחד הקלאסיקות מהבישול הצרפתי

מאת: נירית בן עמרה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גראטן בטטות בשמנת

המרכיבים ל6 מנות תבנית פאי בקוטר 22ס"מ:

  • 4 בטטות קלופות
  • 50 ג' חמאה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס פתיתי מוצרלה "השף הלבן" מגוררת
  • 1 שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי אצבע.

  • 02.

    מורחים את החמאה בשכבה עבה על התבנית.

  • 03.

    מסדרים את הבטטות כמו רעפים על גבי החמאה.

  • 04.

    מתבלים במלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט.

  • 05.

    שופכים על הכל את השמנת.

  • 06.

    מפזרים מלמעלה את פירורי הלחם והגבינה המגוררת.

  • 07.

    אופים כשהתבנית מכוסה בנייר כסף, כחצי שעה בחום של 180 מעלות.

  • 08.

    מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(128)