צ'ולנט

חמין אשכנזי

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צ'ולנט

המרכיבים ל 6 מנות:

  • נתחים למרק וחמין "אדום אדום"
  • 350 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים קרים ללילה
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לארבע
  • 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים גס
  • 1 ראש שום חצוי לרוחבו
  • 2 כפיות מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה
  • 6 יחידות שזיף שחור מגולען
  • מים לכיסוי הבשר
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • 180 גרם גריסי פנינה שטופים היטב

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    מחממים בסיר רחב שמן ומטגנים להזהבה את הבצל.

  • 03.

    מוסיפים את הבשר ומטגנים להשחמה כ -15 דקות.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 04.

    מוסיפים את התבלינים, מערבבים ואז מוסיפים את המים עד 3 אצבעות מעל לגובה כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.

  • 05.

    מבשלים כ- ½ שעה ואז מוסיפים את השעועית, השום והשזיפים.

  • 06.

    מבשלים כ- ½ שעה נוספת ומוסיפים את תפוחי האדמה.

  • 07.

    מביאים לרתיחה, מוסיפים את הגריסים, מכסים במים 2 אצבעות גובה מעל המוצקים.

  • 08.

    מניחים בסיר מכוסה היטב בתנור בחום של 100 מעלות או בסיר חשמלי או על פלטה ללילה.

  • 09.

    ניתן לגוון עם נתח בשר מעושן (חזה אווז 250 גר’) שמוסף בשלב התנור לתוספת טעם או להניח מעל קישקע.

הכנת? כאן מדרגים
(423)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.