מתכון פול מצרי | השף הלבן

פול מצרי

פול מצרי אסלי כתוספת או מנה בפני עצמה

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פול מצרי

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 1 ק"ג פול יבש
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 8 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    משרים את הפול בהרבה מים קרים למשך הלילה, יחד עם אבקת האפייה. בוררים, שוטפים ומסננים.

  • 02.

    שמים את הפול בסיר עם הביצים, ממלאים במים, מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 שעות, עד שהפול מתרכך מאד. אז מועכים אותו בממעך פירה לתערובת גסה.

  • 03.

    אופני תיבול: מוסיפים לפול בעודו חם 200 גר' חמאה חתוכה לקוביות, מלח ופלפל, ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי אל הפול (שימו לב, זה הופך את המנה לחלבית).

  • 04.

    שמים ½ כוס שמן זית במחבת, מטגנים 5-6 שיני שום קצוצות עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים ½ כוס מיץ לימון, מערבבים ומביאים לרתיחה. יוצקים את התערובת אל הפול, ממליחים ומפלפלים ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(91)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.