מתכון קדרת חומוס וארטישוק ירושלמי | השף הלבן

קדרת חומוס וארטישוק ירושלמי

תבשיל עתיר טעמים ומרקמים. תוספת נהדרת לכל ארוחה חגיגית. השימוש בארטישוק ירושלמי מוקפא חוסך את שלב הקילוף המייגע של הפקעות הגבשושיות

מאת: דנית סלומון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קדרת חומוס וארטישוק ירושלמי
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8 מנות:

  • 1 שקית (400 גרם) ארטישוק ירושלמי "סנפרוסט"
  • ½ שקית (400 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים של "סנפרוסט"
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור
  • 2 בצלים בינוניים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום גדולות קצוצות דק
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית סומק טחון
  • 2 כפות רסק עגבניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את גרגרי החומס בסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מתבלים בפלפל, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    קולפים את הבצלים וקוצצים אותם לקוביות גדולות. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצלים עד שהם מקבלים גוון זהוב. מוסיפים את השום ומטגנים 30 שניות. מוסיפים את חתיכות הארטישוק הירושלמי ומטגנים תוך ערבוב עד שחתיכות הארטישוק מתרככות ומתחילות להזהיב. מוסיפים כמון, כוסברה, כורכום וסומק ומתבלים בפלפל. מטגנים דקה ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים היטב.

  • 03.

    מוסיפים לסיר את החומוס המסונן יחד עם ¾ כוס מנוזלי הבישול שלו. מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות. בוחשים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)