קינואה עם ירקות
איך מכינים קינואה עם ירקות? הנה מנה בריאה וקלה להכנה, מתאימה גם לטבעוניים.מתכון קל ומהיר להכנה, משביע, מזין ופשוט טעים. בתיאבון!
המרכיבים ל4:
- 1 כוס קינואה
- 3 כוסות מים לקינואה ו-2 כוסות מים לשעועית
- מעט מלח
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 גזר גדול מגורד לרצועות גסות
- חצי כוס שעועית שחורה
- 1/2 כוס גרגירי תירס סנפרוסט מופשרים
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית אורגנו יבש
- 2 בצלים ירוקים חתוכים לחתיכות גדולות
- מלח
- פלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את השעועית בקערה וממלאים במים עד לכיסוי. משרים למשך 4 שעות לפחות, ועדיף למשך לילה שלם. מסננים מהמים.
-
02.
מביאים לרתיחה שתי כוסות המים בסיר, ומוסיפים את השעועית שהשרנו במים מבשלים כשעה, או עד שהשעועית רכה.
-
03.
מביאים את הקינואה, המים ומעט מלח לרתיחה בסיר. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל את הקינואה עד להתרככות. מסננים את המים ומניחים בצד.
-
04.
בזמן בישול הקינואה, מחממים במחבת עמוק ורחב את שמן הזית על להבה בינונית. מטגנים את השום למספר שניות בשמן ונזהרים שלא לשרוף אותו. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום, גרגירי התירס ורצועות הגזר, וממשיכים לטגן עד שהפלפל מתרכך מעט (כ-5 דקות).
טיימר מופעל
-
05.
מתבלים בכמון, אורגנו, מלח ופלפל וממשיכים לערבב מעל האש כדקה נוספת.
-
06.
מוסיפים למחבת את הקינואה, השעועית ואת הבצל הירוק ומערבבים קלות למשך מספר שניות. מסירים מן האש ומגישים.