נודלס מוקפץ עם ירקות
מנה אסייאתית מעולה עם שלל ירקות צבעוניים ורוטב מתקתק
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- 250 גרם אטריות נודלס מבושלות לפי ההוראות שעל האריזה
- 2 כפות שמן
- 1 בצל בינוני, חתוך לחצי ופרוס דק
- 2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
- ⅛ ראש כרוב, פרוס לפרוסות דקיקות (בערך 1 כוס)
- 250 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות דק (לא הכרחי)
- 1 פלפל אדום או ירוק, פרוס לפרוסות דקות
- בצל ירוק קצוץ גס
לתיבול:
- ¼ כוס יין אדום יבש
- 4 כפות רוטב סויה בסגנון סיני אסם
- 1 כף עמילן תירס (קורנפלור)
- 1 כף דבש
- 1 כפית שמן שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מסננים את האטריות המבושלות ומניחים בקערה בצד.
-
02.
מחממים את השמן בווק או בסיר רחב. מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך ערבוב במשך 2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את האטריות המסוננות ומערבבים.
-
04.
מערבבים בכלי את היין, רוטב הסויה ועמילן התירס. את הדבש אפשר להוסיף בזמן הערבוב עם האטריות, כי החום ימיס אותו. יוצקים את רוטב התיבול על האטריות והירקות, מערבבים דקה מעל להבה נמוכה ומסירים מהאש.
-
05.
יוצקים את שמן השומשום על התבשיל, מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים