חציל על האש וטחינה
מתכון שילווה אתכם שלב אחר שלב עד שתקבלו חציל על האש עם טחינה מושלם שכולם ירצו לטעום ממנו! הסוד טמון בתיבול הטחינה עם פלפל, כוסברה, שיני שום ומיץ הלימון.
המרכיבים ל8 מנות:
- 4 חצילים
- 1-2 פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים
- 4 כפות שמן זית
- 2 כוסות טחינה גולמית
- חצי חב' כוסברה
- מיץ מ-3 לימונים טריים
- מלח לפי הטעם
- 8-9 שיני שום קטושים טרי
- חצי כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מכניסים את הטחינה למעבד מזון עם הפלפל הירוק עלי הכוסברה הפלפל השחור שיני השום מיץ לימון מפעילים את מעבד המזון ובהדרגה מסיפים מים עד לקבלת קרם טחינה לא סמיכה מידי מוסיפים מלח לפי הטעם.
-
02.
צולים את החצילים על הגז מכל הצדדים עד שהתבשל לגמרי ומפרידים את החציל מקליפתו.משתדלים להשאיר את החצילים שלמים.
-
03.
מניחים כל חציל בצלחת הגשה נפרדת יוצקים על כל חציל כף שמן זית ומעט לימון ומעל מתערובת הטחינה.להגיש לשולחן כאשר החצילים עדיין מעט חמים.
הידעת?
המטבח הערבי הוא מכלול עשיר ומגוון של צבעים, טעמים וריחות. בין כל המנות הנפלאות במטבח זה, לא מעט ישראלים מאוהבים לחלוטין במנת פתיחה אחת נהדרת - הלוא היא החציל בטחינה. אם אתם מעוניינים ללמוד להכין מנה זו ברמה של מסעדה, הגעתם למקום הנכון. קבלו מתכון שילווה אתכם שלב אחר שלב עד שתקבלו חציל על האש עם טחינה מושלם שכולם ירצו לטעום ממנו! הסוד האמיתי למנה זו טמון בתיבול הטחינה עם פלפל, כוסברה, שיני שום ומיץ הלימון.