נקטרינות צלויות ברוטב קרמל וקרם גבינת שמנת | השף הלבן

נקטרינות צלויות ברוטב קרמל וקרם גבינת שמנת

מנת פתיחה נפלאה! שילוב קיץ נפלא של נקטרינות מקורמלות וגבינת שמנת

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אסף אמברם

המרכיבים ל 4:

  • 4 נקטרינות ללא הגלעין וחתוכות לשמיניות
לרוטב קרמל:
  • ½ כוס מים
  • ¼1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
לקרם:
  • 1 גביע גבינת שמנת 25% על בסיס יוגורט יווני
  • 2 כפות דבש
  • ½ כפית תמצית וניל
  • מעט חלב לדילול - לא חובה
להגשה:
  • שקדים שלמים קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
  • חופן עלי נענע

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת רוטב הקרמל: מניחים את המים, סוכר ומלח במחבת עמוקה מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-6 דקות תוך כדי ערבוב לסירוגין. מבשלים את הנוזל עד לקרמל בגון ענבר לא כהה מדי ולא בהיר מדי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומנימיכים ללהבה נמוכה תוך כדי ערבוב תמידי 3 דקות מעבירים לכלי חסין חום, מוסיפים את תמצית הוניל ומצננים לטמפרטורת החדר. הרוטב יישמר במקרר כחודש ימים.

    טיימר מופעל

    00:06:00
  • 02.

    להכנת הנקטרינות: מחממים מחבת פסים מעל להבה בינונית. מניחים את פרוסות הנקטרינה וצולים מספר דקות מכל צד, עד לסימני חריכה. מניחים בצד.

  • 03.

    להכנת הקרם: מערבבים את גבינת השמנת עם הדבש והוניל לקרם במרקם חלק. אם הקרם סמיך מדי מדללים עם מעט חלב.

  • 04.

    מניחים את הנקטרינות הצלויות על צלחת הגשה. יוצקים מעל את רוטב הקרמל, מפזרים את השקדים הקלויים ועלי הנענע. מזליפים מעל את קרם גבינת השמנת ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.