מתכון סופלה שוקולד וגלידה | השף הלבן

מתכון סופלה שוקולד וגלידה

סופלה שוקולד וגלידה – גלידת הפספלורה לייד- הסופלה

מאת: לאה שקורי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון סופלה שוקולד וגלידה

המרכיבים ל 6 מנות - 6 תבניות אישיות:

  • מרכיבים
  • 100 גרם שוקולד מריר משובח
  • 2 כוסות חלב
  • 5 ביצים
  • 0.75 כוס סוכר
  • 2 כפות קליפת תפוז מגוררת
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפות אבקת קקאו משובחת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות

  • 02.

    ממיסים את השוקולד בקערה המונחת מעל סיר שבו מים רותחים.

  • 03.

    בסיר נפרד מחממים את החלב.

  • 04.

    מקציפים בקערת המיקסר חמישה חלבונים לקצף יציב ומעבירים לקערה.

  • 05.

    מקציפים בקערת המיקסר חמישה חלמונים ושלושת רבעי כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

  • 06.

    מוסיפים לתערובת החלמונים את קליפת התפוז, הקמח והקקאו ומערבבים דקה נוספת.

  • 07.

    מוסיפים את תערובת החלמונים לסיר החלב החם, מבשלים מעל להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב בכף עץ במשך כחמש דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

  • 08.

    מוסיפים לתערובת החלמונים והחלב את השוקולד המומס, מערבבים, מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

  • 09.

    מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד והחלמונים

  • 10.

    יוצקים את התערובת לשש תבניות אישיות, מעבירים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות הרכבת המנה: מוציאים את תבניות הסופלה מהתנור מפזרים מעל מעט אבקת קקאו ומגישים, לא לישכוח את גלידת הפספלורה לייד-הסופלה

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(180)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.