מתכון סופלה שוקולד וגלידה
סופלה שוקולד וגלידה – גלידת הפספלורה לייד- הסופלה

המרכיבים ל 6 מנות - 6 תבניות אישיות:
- מרכיבים
- 100 גרם שוקולד מריר משובח
- 2 כוסות חלב
- 5 ביצים
- 0.75 כוס סוכר
- 2 כפות קליפת תפוז מגוררת
- 3 כפות קמח
- 2 כפות אבקת קקאו משובחת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות
-
02.
ממיסים את השוקולד בקערה המונחת מעל סיר שבו מים רותחים.
-
03.
בסיר נפרד מחממים את החלב.
-
04.
מקציפים בקערת המיקסר חמישה חלבונים לקצף יציב ומעבירים לקערה.
-
05.
מקציפים בקערת המיקסר חמישה חלמונים ושלושת רבעי כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
-
06.
מוסיפים לתערובת החלמונים את קליפת התפוז, הקמח והקקאו ומערבבים דקה נוספת.
-
07.
מוסיפים את תערובת החלמונים לסיר החלב החם, מבשלים מעל להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב בכף עץ במשך כחמש דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
-
08.
מוסיפים לתערובת החלמונים והחלב את השוקולד המומס, מערבבים, מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
-
09.
מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד והחלמונים
-
10.
יוצקים את התערובת לשש תבניות אישיות, מעבירים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות הרכבת המנה: מוציאים את תבניות הסופלה מהתנור מפזרים מעל מעט אבקת קקאו ומגישים, לא לישכוח את גלידת הפספלורה לייד-הסופלה
טיימר מופעל