מעדן קרם בורלה
מתכון מושקע מתאים לאירועים
המרכיבים ל10 מנות:
- 600 מ"ל שמנת עמידה 38% לקצפת מסדרת השף הלבן
- 4 חלמונים
- 1/2 2 כפות אבקת סוכר
- תמצית וניל
- 3 כפות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
כדי להכין מתכון זה כדאי לארגן תחילה את הכלים הדרושים. 6 תבניות של כלים חסיני אש בעלי שוליים בתכולה של עד 110 סמ"ק, או כלים חד פעמיים מאלומיניום. תבנית אפייה שיכולה להכיל כמות מים של 1/3 מגובה כלי האפייה.
-
02.
מקציפים בקערה את החלמונים עם אבקת הסוכר ומניחים בצד.
-
03.
מכניסים לסיר את השמנת, הסוכר הרגיל והוניל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 7 דקות נוספות. מצננים במשך דקה ויוצקים את השמנות מהסיר לתוך קערת החלמונים. מערבבים היטב כדי שלא יישארו גושים. במידה ונותרים גושים אפשר לסנן את התערובת לקערה.
טיימר מופעל
-
04.
יוצקים את התערובת לתוך כלי האפייה.
-
05.
מניחים את הכלים בתבנית האפייה וממלאים אותה במים עד כ- 1/3 מגובה הכלים.
-
06.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות.
-
07.
אופים במשך 45 דקות, מצננים ומכניסים למקרר למשך מספר שעות.
טיימר מופעל
-
08.
בוזקים כפית סוכר חום על כל כלי.
-
09.
מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס במצב גריל ומכניסים את כלי האפייה להקרמה עד שהסוכר הופך לקרמל חום. מגישים כאשר הקרמל קרוש, מזוגג ועדיין חם. הערה: קרם הבורלה לא חייב להיות חם בפנים אלא רק שכבת הקרמל.