מתכון מעדן קרם בורלה | השף הלבן

מעדן קרם בורלה

מתכון מושקע מתאים לאירועים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מעדן קרם בורלה

המרכיבים ל10 מנות:

  • 600 מ"ל שמנת עמידה 38% לקצפת מסדרת השף הלבן
  • 4 חלמונים
  • 1/2 2 כפות אבקת סוכר
  • תמצית וניל
  • 3 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    כדי להכין מתכון זה כדאי לארגן תחילה את הכלים הדרושים. 6 תבניות של כלים חסיני אש בעלי שוליים בתכולה של עד 110 סמ"ק, או כלים חד פעמיים מאלומיניום. ​תבנית אפייה שיכולה להכיל כמות מים של 1/3 מגובה כלי האפייה.

  • 02.

    מקציפים בקערה את החלמונים עם אבקת הסוכר ומניחים בצד.

  • 03.

    מכניסים לסיר את השמנת, הסוכר הרגיל והוניל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 7 דקות נוספות. מצננים במשך דקה ויוצקים את השמנות מהסיר לתוך קערת החלמונים. מערבבים היטב כדי שלא יישארו גושים. במידה ונותרים גושים אפשר לסנן את התערובת לקערה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    יוצקים את התערובת לתוך כלי האפייה.

  • 05.

    מניחים את הכלים בתבנית האפייה וממלאים אותה במים עד כ- 1/3 מגובה הכלים.

  • 06.

    מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות.

  • 07.

    אופים במשך 45 דקות, מצננים ומכניסים למקרר למשך מספר שעות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 08.

    בוזקים כפית סוכר חום על כל כלי.

  • 09.

    מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס במצב גריל ומכניסים את כלי האפייה להקרמה עד שהסוכר הופך לקרמל חום. מגישים כאשר הקרמל קרוש, מזוגג ועדיין חם. הערה: קרם הבורלה לא חייב להיות חם בפנים אלא רק שכבת הקרמל.  

הכנת? כאן מדרגים
(132)