מלבי פיסטוק תות וקדאיף של עדי קלינגהופר | השף הלבן

מלבי פיסטוק תות וקדאיף של עדי קלינגהופר

עדי קלינהופר שמרה בקנאות על המתכון הסודי שלה למלבי, אבל אז ביקשנו ממש יפה… מתכון קל לקינוח מנצח שכולם יאהבו.

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מלבי פיסטוק תות וקדאיף של עדי קלינגהופר
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל6 מנות:

מצרכים
  • 500 מ"ל חלב ( 1/2 ליטר )
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות גדושות מחית פיסטוק
  • 1 כפית מי ורדים
לקדאיף
  • 125 גרם שערות קדאיף
  • 70 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
לקישוט
  • סירופ תות/פטל
  • תותים טריים
  • פיסטוק טחון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים עם המלבי - בקערה קטנה מניחים 1/2 כוס חלב וקורנפלור ומערבבים היטב, מניחים בצד.

  • 02.

    בסיר מניחים חלב, שמנת מתוקה, קורנפלור, סוכר מי ורדים וטורפים היטב. מוסיפים את מחית הפיסטוק טורפים שוב ומביאים לרתיחה. טורפים עד הסמכה עדינה.

  • 03.

    מעבירים את המלבי לכוסות הגשה אישיות (בעזרת מד ליטר או מצקת) ומקררים לפחות 4 שעות.

  • 04.

    עוברים לקדאיף – מניחים את שיערות הקדאיף על קרש חיתוך . בעזרת סכין / מספריים חותכים את שיערות הקדאיף לרצועות קטנות.

  • 05.

    במחבת רחבה מניחים את החמאה, וממיסים על להבה נמוכה.

  • 06.

    לאחר מכן מוסיפים את שיערות הקדאיף, נעזרים במזלג ומתחילים לעטוף את כל שיערות הקדאיף בחמאה ולא מפסיקים לערבב כל הזמן (חשוב מאוד).

  • 07.

    כאשר הקדאיף מתחיל לקבל צבע זהבהב זה הזמן להוסיף את אבקת הסוכר, ממשיכים לטגן ולערבב כל הזמן על להבה נמוכה עד קירמול מלא של שיערות הקדאיף , עד שמגיעים לצבע זהוב (היו סבלניים).

  • 08.

    את שיערות הקדאיף מניחים בצד לצינון.

  • 09.

    לאחר צינון המלבי עוברים להרכבתו - מוזגים סירופ פטל/ תות למלבי. מניחים תותים טריים, קדאיף מקורמל ומעל פיסטוק גרוס ואוכלים! המלבי נשמר סגור במקרר במשך כ- 4 ימים.

הכנת? כאן מדרגים
(24)