מלבי פיסטוק תות וקדאיף של עדי קלינגהופר
עדי קלינהופר שמרה בקנאות על המתכון הסודי שלה למלבי, אבל אז ביקשנו ממש יפה… מתכון קל לקינוח מנצח שכולם יאהבו.
המרכיבים ל6 מנות:
- 500 מ"ל חלב ( 1/2 ליטר )
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
- 4 כפות קורנפלור
- 1/4 כוס סוכר
- 2 כפות גדושות מחית פיסטוק
- 1 כפית מי ורדים
- 125 גרם שערות קדאיף
- 70 גרם חמאה רכה
- 100 גרם אבקת סוכר
- סירופ תות/פטל
- תותים טריים
- פיסטוק טחון
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים עם המלבי - בקערה קטנה מניחים 1/2 כוס חלב וקורנפלור ומערבבים היטב, מניחים בצד.
-
02.
בסיר מניחים חלב, שמנת מתוקה, קורנפלור, סוכר מי ורדים וטורפים היטב. מוסיפים את מחית הפיסטוק טורפים שוב ומביאים לרתיחה. טורפים עד הסמכה עדינה.
-
03.
מעבירים את המלבי לכוסות הגשה אישיות (בעזרת מד ליטר או מצקת) ומקררים לפחות 4 שעות.
-
04.
עוברים לקדאיף – מניחים את שיערות הקדאיף על קרש חיתוך . בעזרת סכין / מספריים חותכים את שיערות הקדאיף לרצועות קטנות.
-
05.
במחבת רחבה מניחים את החמאה, וממיסים על להבה נמוכה.
-
06.
לאחר מכן מוסיפים את שיערות הקדאיף, נעזרים במזלג ומתחילים לעטוף את כל שיערות הקדאיף בחמאה ולא מפסיקים לערבב כל הזמן (חשוב מאוד).
-
07.
כאשר הקדאיף מתחיל לקבל צבע זהבהב זה הזמן להוסיף את אבקת הסוכר, ממשיכים לטגן ולערבב כל הזמן על להבה נמוכה עד קירמול מלא של שיערות הקדאיף , עד שמגיעים לצבע זהוב (היו סבלניים).
-
08.
את שיערות הקדאיף מניחים בצד לצינון.
-
09.
לאחר צינון המלבי עוברים להרכבתו - מוזגים סירופ פטל/ תות למלבי. מניחים תותים טריים, קדאיף מקורמל ומעל פיסטוק גרוס ואוכלים! המלבי נשמר סגור במקרר במשך כ- 4 ימים.