מוס אישי מסקרפונה לימון ברוטב פירות יער – קינוח מעולה לאורחים
קינוח אישי המוקרם מקרם פטנט של מוס גבינת מסקרפונה ולימון ומעליו שכבת רוטב פירות יער שמכינים לבד. תענוג בכל ביס
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: אינס ואפיק
המרכיבים ל4-5:
- 250 גרם גבינת גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 2 כפות קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות מיץ לימון
- 4 כפות אבקת סוכר
- 40 גרם ג'לטין מהול ב- 4 כפות מים עד להתקשות
לרוטב פירות היער:
- 1 כוס פירות יער קפואים "סנפרוסט"
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס מים מהולה בכפית קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את הג'לטין המהול במים במיקרוגל 30 שניות.
-
02.
מקציפים את המסקרפונה עם מיץ הלימון , קליפת הלימון והג'לטין.
-
03.
מקציפים בקערה נפרדת את השמנת להקצפה עם אבקת הסוכר עד לקצף יציב.
-
04.
מקפלים את המסה של קערת השמנת למסה של קערת המסקרפונה.
-
05.
מעבירים לכלים אישיים ( רינגים או כלים מסיליקון ).
-
06.
מעבירים להקפאה ל- 4 שעות לפחות או 10 שעור במקרר.
-
07.
בסיר קטן מבשלים יחד את כל מרכיבי הרוטב תוך כדי ערבוב עד הסמכה ומצננים.
-
08.
מגישים את המוס על הרוטב.
הכנת? כאן מדרגים