כדורי שוקולד אמסטרדם של הקונדיטור דור משה | השף הלבן

כדורי שוקולד אמסטרדם

אחרי העוגיות, הגיע תורם של כדורי השוקולד! דור משה במתכון לכדורי שוקולד אמסטרדם בהשראת הטרנד שכבש את הרשת, במילוי טראפלס שוקולד לבן

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דור משה

המרכיבים ל 20 כדורים:

לטראפלס:
  • 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • קורט מלח
לכדורי השוקולד:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 60 גרם חמאת תנובה
  • ½ כוס (120 מ"ל) חלב 3% "תנובה"
  • 250 גרם ביסקוויטים מרוסקים דק
  • 2 כפות קקאו
  • ¼ כוס (30 גרם) סוכר
  • קורט מלח
לקישוט:
  • קוקוס
גודל תבנית: קערה בינונית

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הטראפלס: בקערה קטנה מערבבים את השוקולד הלבן והשמנת. ממיסים במיקרוגל בפולסים עדינים של 20 שניות, ומערבבים בין לבין.

  • 02.

    מעבירים למקפיא למשך 3 שעות.

  • 03.

    מוציאים מהמקפיא, יוצרים מהתערובת 20 כדורים, בעזרת כפית או בידיים, ושומרים אותם במקפיא.

  • 04.

    להכנת כדורי השוקולד: ממיסים את השוקולד המריר והחמאה. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב. אם התערובת עוד חמה נותנים לה להצטנן לחלוטין.

  • 05.

    בקערה גדולה מערבבים את הביסקוויטים, מנפים פנימה את הקקאו, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    להרכבת הכדורים: יוצרים מהתערובת 20 כדורים. דוחפים אל תוך כל כדור טראפל שוקולד לבן, סוגרים אותו ומכדררים לקבלת עיגול חלק.

  • 07.

    שימו לב: כדורי השוקולד הלבן הקפואים מתרככים מהר מחוץ למקפיא, לכן בזמן עיצוב הכדורים מומלץ להוציא בכל פעם כמה טראפלס ואת השאר לשמור בהקפאה.

  • 08.

    מצפים את הכדורים בקוקוס ושומרים בקירור עד ההגשה.

  • 09.

    בתאבון!

הידעת?

עוגיית ואן סטיפל או עוגיות אמסטרדם הן השילוב המושלם של שוקולד כהה עשיר במיוחד עם גוש הפתעה בצורת שוקולד לבן חם חבוי בפנים. העוגיות החלומיות האלו יקחו אתכם היישר לרחובותיה הציוריים של אמסטרדם מבלי להחתים דרכון. אז אחרי שהעוגיות ההולנדיות כבשו את העולם בסערה, עכשיו הגיע תורם של כדורי השוקולד! דור משה במתכון לכדורי שוקולד אמסטרדם בהשראת הטרנד שכבש את הרשת. בצק שוקולדי פאדג'י נימוח, משולב עם מלית , במילוי טראפלס שוקולד לבן משגעת שנשארת רכה וקרמית. זה הזמן שלכם לנסות בעצמכם. הכי טוב לחטוף אותם עוד חמים היישר מהתנור (אבל, בואו נודה באמת, הן יותר מטעימים גם כשהם קרים).

הכנת? כאן מדרגים
(240)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.