חטיף בוטנים וקרמל
אוהבים בוטנים? נעמי אבליוביץ'משתפת אותנו במתכון לחטיף בוטנים מיוחד ופשוט מאד להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל20:
- 2 כוסות סוכר
- 1/2 כוס מים
- 60 גרם חמאת "תנובה"
- 1/3 כוס סילאן
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 350 גרם בוטנים טבעיים, קלופים וקלויים במחבת יבשה עד להשחמה
- מלח ים גס
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
במחבת גדולה מביאים לרתיחה סוכר, מים, חמאה וסילאן. מבשלים מעל חום בינוני- גבוה תוך כדי ערבוב לסירוגין במשך כעשר דקות, עד שהקרמל מקבל גוון עמוק ויש ריח מעט חרוך.
-
03.
מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים את הסודה לשתייה. התערובת תבעבע, אל תיבהלו.
-
04.
במהירות ובזהירות מערבבים פנימה את הבוטנים. יוצקים את התערובת החמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ובאמצעות כף גדולה או מרית מורחים לשכבה אחידה.
-
05.
מפזרים מלמעלה מלח גס ומניחים להתקרר כ-30 דקות (אפשר גם במקרר).
טיימר מופעל
-
06.
שוברים את הקרמל לחתיכות גסות, מגישים מיד או מאחסנים בכלי אטום.
הכנת? כאן מדרגים