מתכון חטיף בוטנים וקרמל | השף הלבן

חטיף בוטנים וקרמל

אוהבים בוטנים? נעמי אבליוביץ'משתפת אותנו במתכון לחטיף בוטנים מיוחד ופשוט מאד להכנה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חטיף בוטנים וקרמל
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל20:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 60 גרם חמאת "תנובה"
  • 1/3 כוס סילאן
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 350 גרם בוטנים טבעיים, קלופים וקלויים במחבת יבשה עד להשחמה
  • מלח ים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    במחבת גדולה מביאים לרתיחה סוכר, מים, חמאה וסילאן. מבשלים מעל חום בינוני- גבוה תוך כדי ערבוב לסירוגין במשך כעשר דקות, עד שהקרמל מקבל גוון עמוק ויש ריח מעט חרוך.

  • 03.

    מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים את הסודה לשתייה. התערובת תבעבע, אל תיבהלו.

  • 04.

    במהירות ובזהירות מערבבים פנימה את הבוטנים. יוצקים את התערובת החמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ובאמצעות כף גדולה או מרית מורחים לשכבה אחידה.

  • 05.

    מפזרים מלמעלה מלח גס ומניחים להתקרר כ-30 דקות (אפשר גם במקרר).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    שוברים את הקרמל לחתיכות גסות, מגישים מיד או מאחסנים בכלי אטום.

הכנת? כאן מדרגים
(158)