גרנולה ביתית מושלמת למוזלי
להכין גרנולה בבית, זה קל, בריא והכי טעים שיש. במיוחד כשהיא משתלבת מדהים עם יוגורט בסגנון יווני, דבש ופירות טריים. מתכון מיוחד של של אפרת ליכטנשטט!

המרכיבים ל 500 גרם:
- 3 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא להכנה מהירה)
- ½ כוס גרעיני חמנייה
- ½ כוס גרעיני דלעת
- ½ כוס שקדים קצוצים גס
- ½ כוס אגוזי פקאן/מלך
- ½ כוס דבש
- 2 כפות סוכר דמררה
- ¼ כוס שמן
- ⅓ כפית מלח דק
הוראות הכנה:
-
01.
0001pt;">
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה בתבנית תנור גדולה.
-
03.
0001pt;">
-
04.
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים.
-
05.
0001pt;">
-
06.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה לגובה אחיד.
-
07.
0001pt;">
-
08.
אופים את הגרנולה 40-50 דקות, כאשר כל 10 דקות מערבבים אותה בתבנית בעזרת כף עץ ארוכה.
טיימר מופעל
-
09.
0001pt;">
-
10.
הגרנולה מוכנה כשהשיבולת שועל מזהיבה והאגוזים שחומים וריחניים.
-
11.
0001pt;">
-
12.
מוציאים את הגרנולה מהתנור ונותנים לה להתקרר לגמרי.
-
13.
0001pt;">
-
14.
מערבבים אותה שוב כדי שלא תדבק ותהפוך לגוש.
-
15.
0001pt;">
-
16.
שומרים בכלי אטום עד חודש. הצעת הגשה מומלצת: יחד עם יוגורט בסגנון יווני, פירות טריים וזילוף של דבש או סילאן כארוחת בוקר קלילה ומזינה